Nettet hjælper skizofrene

Sociale medier gode for psykisk syge

01:50

1 af 2

Psykisk syge personer kan have stor gavn af Facebook og andre sociale medier.

Det mener Landskampagnen "En af os", der kæmper for at fjerne fordomme og fremme forståelsen for psykisk syge i Danmark.

Foreningen har netop gennemført en undersøgelse, der slår fast, at sociale medier kan hjælpe psykisk syge med at undgå ensomhed og isolation

På de sociale medier har psykisk syge mulighed for at dele deres erfaringer og søge ny viden.

Stefan Tofte fra Aarhus er en af de psykisk syge, der har deltaget i undersøgelsen. Den unge skizofrene østjyde anvender ofte de åbne fora på nettet, hvor tabuerne ifølge ham bliver brudt.

Se tv-indslag: Blyant som medicin

- Jeg oplever, at det skaber den åbenhed, der gør det muligt at tale om fx skizofreni, depression eller andre sygdomme, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

- Jeg er meget åben omkring min situation i dag. Det giver mig mulighed for at hjælpe nogle andre mennesker og dele ud af min egen erfaring.

Ifølge koordinator i "En af os" Sara Munk Nielsen er kontakten via sociale medier ofte lettere for psykisk syge end den normal kontakt ansigt til ansigt.

- Mennesker med en psykisk sårbarhed får følelsen af at være i kontakt med andre mennesker igennem fx Facebook, forklarer hun.

Få Stefan Toftes historie i tv-indslaget øverst i artiklen.