- Nethandlen er eksploderet

Cityforening omfavner internethandel

01:16

1 af 2

Selvom Aarhus City Forening endnu ikke vil ud med specifikke tal, så tyder alt på, at julehandlen i Aarhus har været rigtig god i 2014.

Aarhus City Forenings direktør, Claus Bech, glæder sig desuden over, at julegaverne både er købt i byens butikker, men også i højere og højere grad også på butikkernes hjemmeside.

I november i år åbnede Aarhus City Forening nemlig op for internetportalen Shop i Aarhus, der på den ene side hjælper de købeglade shoppere og på den anden side hjælper byens mindre og mellemstore virksomheder i gang med at skabe omsætning på nettet.

- Platformen kan gøre det enkelt og let at komme i gang. Vi hjælper til at få sat siden op, så man kan komme i gang uden de helt store økonomiske udfordringer og med professionel hjælp, siger direktør i Aarhus City Forening Claus Bech.

Se: Til kamp mod Aarhus - og nettet

Næste år fortsætter Aarhus City Forening arbejdet med at få endnu flere butikker med i internetfællesskabet og regner med, at op mod 250 butikker tilslutter sig i løbet af 2015.

- Nethandlen er eksploderet i år. Jeg tror, nethandlen fortsat vil stige voldsomt. Derfor er det så vigtigt, vi hjælper de små og mellemstore virksomheder. Vi ser tydeligt de store kæder, der virkelig får del af netomsætningen, og vi skal sikre, at de små specialbutikker også får del i den omsætning, siger direktør Claus Bech.

Shopiaarhus.dk er et samarbejde mellem Århus Stiftstidende, Århus City Forening og den lokale detailhandel.

Se et interview med Aarhus City Forenings direktør og hør mere om internet-initiativet i videoen øverst i artiklen.