Nemmere end et plastikkort

For de fleste vil smartphones erstatte dankortet, mener aarhusiansk IT-ekspert

02:29

1 af 2

For de fleste østjyder vil det snart være naturligt at anvende smartphones, når de betaler for varerne i supermarkedet.

Sådan lyder profetien fra den aarhusiansk IT-ekspert Preben Mejer fra Innovation Lab.

Onsdag åbnede Dansk Supermarked op for betaling med smartphones i Føtex, Bilka, Netto og Salling. Ifølge Preben Mejer vil de fleste kunder snart vænne sig til de nye muligheder.

Se: Betal med mobil i Føtex

- Det er en oplagt udvikling. Selvfølgelig skal vi kunne bruge mobilen til at betale med. Det er nemmere end at bruge et plastikkort. Der ligger en masse fordele i at bruge smartphonen, siger han i et direkte interview på TV 2 | ØSTJYLLAND.

- Der er 60-70 procent af den danske befolkning, der har en smartphone. De vil helt sikkert tage det her til sig. Så har vi stadigvæk dankortet for dem, der føler sig trygge ved dét.

I 1980'erne blev de populære checkhæfter overhalet af dankortet, og godt 20 år senere ser det altså ud til, at dankortet bliver detroniseret af smartphonen som danskernes foretrukne betalingsmiddel.

Se: Sådan virker MobilePay

Ifølge Preben Mejer er det dog ikke sikkert, at smartphonen for altid er den nemmeste og mest populære måde at betale for majsdåser, svinefars og vingummibamser.

- Du vil kunne betale med og identificere dig med dine øjne. En af mine kolleger har indsat en chip i sin hånd, så han kan bruge den til at låse døre op med.

Se interviewet med Preben Mejer i videoen øverst i artiklen.