Nej til ny lufthavn

Århus får ikke nogen lufthavn tættere på centrum i denne omgang. Politisk flertal skyder lokal erhvervsmands ide ned.

I februar foreslog direktør Anders Geert Jensen fra det århusianske firma Designit, at der skulle opføres en ny lufthavn på ydersiden af Århus Havn.

Den såkaldte citylufthavn skulle gøre det lettere for især erhvervslivet at komme til København og en række store byer i det nordlige Europa. I dag er den nærmeste lufthavn, Aarhus Lufthavn ved Tirstrup.

Men både Socialdemokratiet og SF vender nu tommelfingeren ned. En ny rapport fra konsulentfirmaet Cowi fastlår ellers, at det ikke er umuligt at etablere citylufthavnen. Men den vil koste omkring én milliard kroner og vil have behov for offentlige tilskud for at kunne løbe rundt, skriver JP Århus.

- Cowi-rapporten peger på nogle alvorlige problemer støjmæssigt, miljømæssigt og sikkerhedsmæssigt. Dertil kommer, at en lufthavn i høj grad vil være afhængig af økonomisk støtte fra kommunen, og så må vi sige, at der er andre ting, som trænger sig mere på, siger det socialdemokratiske medlem af Teknisk Udvalg, Kristian Würtz, til avisen.

Det politiske afslag møder kritik fra idémanden.

- Det ærgrer mig grusomt. Det er landets næststørste by, som er i fare for at blive hægtet af nu. Det er mangel på visioner, at politikerne siger nej uden at have en alternativ plan, siger Anders Geert Jensen.