Narkoring: To mænd fængslet

Ville handle narko ved indkøbscenter

To mænd på henholdsvis 29 og 30 år blev fredag varetægtsfængslet i fire uger sigtet for handel med otte kilo amfetamin.

De to mænd, der begge er fra København, blev varetægtsfængslet efter grundlovsforhøret, der fandt sted for lukkede døre ved Retten i Aarhus.

Mændene blev anholdt torsdag i en koordineret aktion mellem Nationalt Efterforskningscenter (NEC), Københavns Politi og Østjyllands Politi.

Fem adresser i københavnsområdet blev ransaget, og der blev fundet et større pengebeløb og en mindre mængde narkotika.

De to anholdte blev fremstillet i grundlovsforhør i Aarhus, da handlen med narko skulle have fundet sted ved indkøbscentret Bruuns Galleri i det centrale Aarhus.

Fire andre sigtet i samme sag

De to mænd kædes sammen med fire andre personer, der blev anholdt 9. januar og sigtet i samme sag.

Sagen er led i et større sagskompleks, der trækker tråde til udlandet. De anholdte har efter politiets opfattelse importeret op mod tre ton hash fra Malaga i Spanien til Danmark.

I samarbejde med spansk politi blev en 24-årig dansk-marokkaner i december anholdt i Spanien. Desuden blev en marokkansk statsborger anholdt af spansk politi. En tredje mand, en engelsk statsborger, er ligeledes anholdt af politiet i Frankrig. De sigtes alle for at have indsmuglet hash til Danmark, og har efter politiets opfattelse samarbejdet med den danske hovedmand, der er en af de fire fængslede i Østjylland.

Flere anholdelser måske på vej

Vicepolitiinspektør Merete Olesen, Østjyllands Politi, kan ikke afvise yderligere anholdelser i sagen.

- Det kan meget vel være, at vi kommer på sporet af flere personer under den videre efterforskning, siger hun.

Merete Olesen oplyser, at man vil forsøge at få de tre anholdte i Spanien og Frankrig udleveret til retsforfølgelse i Danmark.

- Jeg vurderer, at vores muligheder for udlevering er gode, siger hun.

Merete Olesen kan på grund af de lukkede døre ikke oplyse, hvordan de to mænd på 29 og 30 år fredag stillede sig til sigtelsen og varetægtsfængslingen.