Narkohunden Pablo er fundet igen

I aftes fandt Østjyllands Politi den meget omtalte narkohund Pablo på en adresse i Sabro vest for Aarhus

Narkohunden Pablo er nu atter tilbage hos sin ejer. Hunden blev stjålet for anden gang torsdag fra sin hundegård i Aarhus N. I aftes fik politiet så et tip om, at hunden skulle befinde sig på en adresse i Sabro vest for Aarhus. Og her fandt man så hunden. 

- En patrulje tog ud og ransagede på adressen, hvor der befandt sig to mænd fra Sønderborg på 17 og 21 år. I forbindelse med ransagningen fandt politiet hunden Pablo bag en låst dør, og de to mænd blev anholdt og sigtet for tyveri af hunden, oplyser Østjyllands Politi. 

Pablo er heldigvis i god behold og er udleveret til sin ejer Michael Johansen, der i skrivende stund er på et dyrehospital for at hente noget medicin til hunden.

VIDEO: Sådan her lød det fra Pablos ejer Michael Johansen i torsdags, da Pablo var blevet taget fra sin hundegård for anden gang. 

Pablo blev første gang stjålet fra sin hundegård tirsdag morgen, men allerede tirsdag aften fandt politiet frem til narkohunden, der blev leveret tilbage til ejeren i det nordlige Aarhus.

Desværre ville skæbnen det så, at torsdag morgen var Pablo væk igen. Tyve havde klippet hul ind til hundegården i Michael Johansens have, og her havde de så taget hunden fra. 

- Jeg er tom. Jeg har ikke ord for det. Det er forfærdeligt. Vi havde lige fået ham hjem og fået ro på. Nu er vi bombet helt tilbage, lød det fra Michael Johansen til TV2 ØSTJYLLAND torsdag.

Siden har han og familien levet i uvished om, hvad der var sket med Pablo, og hvor han var.  

- Der er ikke nogen, som kunne have forudset, at det skulle gå sådan her. Det er stadigvæk meget uvirkeligt, og det er så urealistisk, som noget kan være, sagde Michael Johansen fredag.

Der er en grund

Mange har fulgt med i sagen om Pablo på vores hjemmeside og de sociale medier. Der har især været en del, der har undret sig over, hvorfor hunden igen kom ud i sin hundegård efter første tyveri derfra.

Pablo er en belgisk hyrdehund på fire år af racen malinois.
Pablo er en belgisk hyrdehund på fire år af racen malinois. Foto: Privatfoto

 - Folk synes måske, at der er underligt, at en hund står i en hundegård, når man er så glad for den, som jeg er. Men der er en grund til det. Når den er ude af hundegården, er den på og meget ivrig. Den er med på arbejde i otte timer hver dag, og jeg lufter den og løber med den. Den har behov for hvile. Den er i gang hele tiden og slapper ikke ordentligt af, hvis den er indenfor. Hundegården er Pablos hjem og frirum, har Michael Johansen forklaret om netop det.

Østjyllands Politi efterforsker fortsat sagen, og det kan ikke udelukkes, at der vil komme flere sigtelser. Derfor kan politiet på nuværende tidspunkt ikke oplyse yderligere om sagen. 

Historien om narkohunden Pablo er blevet spredt vidt og bredt blandt andet gennem en Facebook-side, der fik efterlysningen af hunden oversat til adskillige sprog.

Pablo er en specialtrænet patrulje- og narkohund, og ejeren Michael Johansen har været mere end ulykkelig over tyveriet af hunden. 

Til daglig arbejder Michael Johansen og Pablo på hundeskolen på AFTC-Hundetræningscenter i Karup. Her er alle skolerne indenfor flyvevåbenet underlagt. Det er det eneste sted i landet, hvor militæret uddanner tjenestehunde.

Pablo blev fundet på en adresse i Sabro vest for Aarhus. 
Pablo blev fundet på en adresse i Sabro vest for Aarhus.  Foto: Google Maps

 

DSC_0062

Fakkeloptog mod coronarestriktioner slutter fredeligt

96f50bfe-ee7a-4c4d-a549-2f3b20c5c7f8

Antal indlagte falder, men stor genåbning vil være "leg med ilden", advarer overlæge

IMG_9036

play Kæmpe sten i Gudenåen skaber debat: - Det er jo fuldstændig galimatias

Lige nu
20200924161915655_1000.jpg

liveblog COVID-19 LIVE: Danmark skal være mere selvforsynende med vacciner

Vaccine dosis.

Bopæl har betydning for vaccinetid: Region vil nu genoverveje kriterier

Vaccine

Vaccineeksperiment forløb gnidningsfrit