Narkohunden Pablo er blevet stjålet igen

Da Pablos ejere kom ud til hundegården torsdag morgen, var hegnet klippet op og hunden væk

Den specialtrænede patrulje- og narkohund Pablo er blevet stjålet. Igen.

Natten til tirsdag havde tyve stjålet hunden fra en aflåst hundegård i familien Johansens hjem i Aarhus N.

Tirsdag aften havde Østjyllands Politi dog fundet hunden.

quote Jeg troede ikke på det. Jeg har været ude at kigge tre gange. Der er ikke taget andet. Jeg er dybt berørt.

Michael Johansen

Men da hundens ejer kom ud til hundegården torsdag morgen, var der klippet hul i hegnet og hunden var væk.

- Den her gang har de klippet hul i hegnet i den nederste del af døren. Hegnet er klippet op med  en tang, siger Michael Johansen til TV2 ØSTJYLLAND.

Michael Johansen viser døren til hundegården. Den specialtrænede patrulje- og narkohund Pablo er blevet stjålet to gange.
Michael Johansen viser døren til hundegården. Den specialtrænede patrulje- og narkohund Pablo er blevet stjålet to gange.

Troede ikke på det

- Jeg troede ikke på det. Jeg har været ude at kigge tre gange. Der er ikke taget andet. Jeg er dybt berørt. Det er så synd for ham med alt det, han har været igennem, siger Michael Johansen.

Hundegården, hvor Pablo sover,  er låst af. Og efter tyveriet af hunden tirsdag havde Michael Johansen sat ekstra lås på.

- Folk synes måske, at der er underligt, at en hund står i en hundegård, når man er så glad for den, som jeg er. Men der er en grund til det. Når den er ude af hundegården, er den på og meget ivrig. Den er med på arbejde i otte timer hver dag, og jeg lufter den og løber med den. Den har behov for hvile. Den er i gang hele tiden og slapper ikke ordentligt af, hvis den er indenfor. Hundegården er Pablos hjem og frirum, siger Michael Johansen.

VIDEO: Se de glade billeder fra onsdag, hvor ejer og hund var genforenet

Østjyllands Politi bekræfter overfor TV2 ØSTJYLLAND, at der er kommet en anmeldelse om, at Pablo igen er blevet stjålet tidligt torsdag.

God af sind

Til daglig arbejder Michael Johansen og Pablo på hundeskolen på AFTC-Hundetræningscenter i Karup. Her er alle skolerne indenfor flyvevåbenet underlagt. Det er det eneste sted i landet, hvor militæret uddanner tjenestehunde.

Han har tidligere forklaret, hvorfor Pablo ikke nødvendigvis gør, når der kommer ubudne gæster.

Pablo er en belgisk hyrdehund på fire år. Natten til tirsdag blev den taget fra en aflåst hundegård i Aarhus Nord. Siden kom den tilbage. Og nu er den så forsvundet igen...
Pablo er en belgisk hyrdehund på fire år. Natten til tirsdag blev den taget fra en aflåst hundegård i Aarhus Nord. Siden kom den tilbage. Og nu er den så forsvundet igen... Foto: Privatfoto

- Han er meget tillidsfuld og god af sind. Hvis han er blevet lokket med et eller andet, er det ikke sikkert, at han har gøet, siger Michael Johansen.

Skal snart udsendes

Pablo er fire år og ligner en schæferhund, men er en malinois, der ikke er så store som en schæferhund.

- Den går og svinger fra højre til venstre, når den bliver luftet i line. Det er meget atypisk. Den søger, og det er meget kraftigt ved Pablo, siger Michael Johansen.

Om kort tid skal Michael Johansen til Kabul i Afghanistan med Pablo. De skal på NATO-opgave i den internationale lufthavn, hvor parret skal søge efter narko i nato-soldaters bagage.

20210802-141750-7-1404x789we

Stor karriere slutter i OL-semifinale: Sara Slott færdig efter styrt

Untitled design (16)

Tusinder af ledige vaccinetider bekymrer: - Det er alarmerende

20210802-141713-L-1920x1079we

play Knust Sara Slott: Det var det værst tænkelige

20210212-151026-7-1920x1079we

Flere end 100.000 ledige tider til vaccination

20210730-061042-4-1920x1079we

Østjyske OL-sejlere må vente: Medaljesejladser udsat på grund af vejret

20210725-145759-L-1920x1079we

Randers FC møder Galatasaray eller skotter i EL-jagt

Dagens mest læste