Næste store højhusbyggeri på vej: Det er godt nok voldsomt

Højhus i Aarhus Nord bliver formentlig snart sendt i høring - naboerne er bekymrede

Foto: 3XN

Planen om at opføre et højhus på toppen af Randersvej i Aarhus er nu et skridt nærmere at blive realiseret.

En lokalplan for området er blevet udarbejdet og klar til at blive sendt i offentlig høring, hvis et flertal i Aarhus Byråd giver grønt lys til det på et møde den 3. februar.

Som udgangspunkt bliver højhuset på op til seks etager ud mod vejen, mens der er lagt op til, at der også kan opføres et tårn med helt op mod 31 etager længst inde på grunden, der vil nå op i en højde på 95 meter. I alt bliver der plads til 300 lejligheder i komplekset.

Aarhus får nyt højhus

Lige over for grunden, hvor der i dag er hotellet Hotel La Tour, ligger der i dag en række boligblokke, som vil blive blandt højhusets nærmeste naboer. På sjette sal i en af blokkene bor Arne Jørgensen.

For højt byggeri

Sammen med en af de øvrige beboer har han tidligere indsamlet underskrifter fra omkring 180 lejere mod projektet og er klar til at samle endnu flere, hvis projektet snart sendes i høring. Han mener, at et højhus vil være generende for beboerne:

- Det er et meget voldsomt byggeri. Det er tre gange så stort som vandtårnet, siger Arne Jørgensen og henviser til det gamle vandtårn på hjørnet af Randersvej og Hasle Ringvej, som han mener, vil komme i klemme:

- Vandtårnet har en unik status som vores kendetegn. Hvis man fortæller folk, at man bor ved vandtårnet, så ved de med det samme, hvor det er.

Bekymringerne går dog langt fra kun på vandtårnet, men også på, hvordan højhuset vil trække lange skygger og give folk mulighed for at kigge ind i beboernes lejligheder på den anden side af vejen.

- Jeg synes, at indsigten - det, at de kan kigge ind i lejlighederne - er det største problem. Det er noget, man andre steder har lagt til grunde for at droppe projekter, forklarer Arne Jørgensen.

Planen om højhusbyggeriet, som hidtil er blevet kaldt "La Tour Tårnet", blev for første gang luftet for snart halvandet år siden, men kan altså snart gå fra idé til virkelighed, hvis byrådet stemmer for det.

Mulighed for indsigelser

På byrådsmødet den 3. februar kan lokalplanen sendes i offentlig høring og efter høringsfasen er ovre, er det derefter op til byrådsmedlemmerne at træffe en afgørelse.

Ifølge rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, Kristian Würtz, forventes der, at blive truffet en beslutning inden sommerferien.

Han forstår godt naboernes bekymringer og ser nu frem til, hvilke svar en eventuel høringsfase vil indbringe:

- Jeg synes, det er en god idé at bygge et højhus på den placering, men der er ingen tvivl om, at det også er et projekt, som vil medføre store ændringer. Derfor er det vigtigt, at vi får offentligheden på banen og hører både naboerne og folk i hele Aarhus

Det er grundens nuværende ejer, der er indehaver af Hotel La Tour, og arkitektfirmaet 3XN, som står bag projektet.

Du kan dykke ned i den nye lokalplan for området og se flere skitser af byggeriet ved at klikke her.

Nedenfor kan du se et kort over Randersvej og Hotel La Tour (ved flagene), hvor højhuset efter planen skal bygges: