Nægter at udlevere bestik

Restauranten Mackie's tager sin "ingen-bestik" politik meget seriøst, så seriøst at gæsterne trods kæbeproblemer bliver nægtet bestik

02:50

1 af 2

Det fik en 21-årig Louise Juul at mærke, da hun på grund af kæbeproblemer bad om lov til at undtagelsesvist at bruge kniv og gaffel til at spise sin pizza.

Mackie's fører et 40 år gammelt koncept med, at man spiser stedets pizzaer med fingrene. Alt andet mad på menukortet får man bestik til.

Bruger alligevel bestik

Derfor får Louise Juul at vide, at hvis hun for eksempel bestiller pomfritter, vil hun få bestik med til dem, og det bestik bruger hun til at skære sin pizza i stykker.

- Så kommer restaurantmanageren hen til mig og er meget overrumplende. Han starter med at sige, hvorfor lyver du for mig, og jeg bliver helt paf. Og jeg spørger, hvad mener du? Du sagde, at du ikke ville spise din pizza med bestik, nu sidder du her og spiser den med bestik. Synes du ikke, det er enormt respektløs over for den afdøde ejer? Fortæller Louise Juul om episoden.

Beklager episoden

Sander Lee er medejer af restauranten, efter han overtog den efter sin far, som døde tidligere på året.

- Jeg kan selvfølgelig beklage, hvis vi har virket respektløse over for nogen, det er slet ikke vores hensigt med det. Det første, jeg fortæller, når vi ansætter nye servitricer, er, at de skal huske at forklare kunderne, inden de bestiller, at der ikke er bestik med til pizzaerne, for vi vil ikke være uvenner med nogen, siger han.

Ændrer ikke koncept

Louise Juul kan egentlig godt forstå konceptet, men for hende handler det om hele den måde, som situationen blev tacklet på.

Sander Lee forklarer, at restauranten undtagelsesvis godt kunne afvige fra konceptet, men han mener, at det hurtigt ville rygtes, at man kan få bestik til pizzaerne, og det ønsker han ikke.

- Mackie's Pizza er lidt speciel på den måde, at vi serverer amerikanske pizzaer, og min far syntes, at de nydes bedst med fingrene, og det koncept har min far kørt i mange år, og det vil jeg ikke ændre på.

Se hele indslaget i videoen øverst på siden