Myndighederne har svigtet!

Burde have stoppet knivstikker

06:32

1 af 2

De sociale myndigheder skulle have grebet ind overfor den 14-årige dreng, der lørdag stak en jævnaldrende dreng med en kniv under et fodboldstævne på Fyn.

Det mener den aarhusianske tryllekunstner og foredragsholder Jesper Grønkjær, der torsdag er gæst i Markante Meninger.

- Der er jo nogle ansvarshavende her, der har svigtet. Og de har ikke bare svigtet det barn, der er blevet stukket ned, de har også svigtet det barn, der har stukket. For de har også en forpligtigelse til at tage hånd om ham, siger han.

Letsindigt at sende ham afsted

Få dagen inden episoden på Fyn havde den 14-årig dreng sendt en SMS til to skolekammerater, hvor han truede med at stikke dem ned. Både politiet og skolen kendte til SMS'en, men undlod at gribe ind, og forhindrede ikke drengen i at tage til fodboldstævnet på Fyn. Og det er et svigt, mener Jesper Grønkjær.

- De sociale myndigheder skulle have taget hånd om ham, når de ved, at han går rundt og har nogle problemer. Det er letsindigt at sende ham afsted til et stævne med flere hundrede andre, siger han.

I klippet herover kan du se hele debatten og høre museumsdirektør Britta Andersens syn på sagen. Du kan også se det i Markante Meninger torsdag kl. 18.15 og 21.25