Myndigheder vil stoppe uro

Ballade i Bispehaven er svær at komme til livs

01:52

1 af 2

I Bispehaven i Aarhus er hverdagen efterhånden blevet så fyldt med trusler og chikanerier fra en lille gruppe unge, at både beboere og myndigheder har fået nok.

- Truende adfærd, gadeuorden og den slags ting er det meste af det, og så er der også en del narkohandel i området, siger chefpolitiinspektør ved Østjyllands Politi Bent Preben Nielsen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Men det er svært for myndighederne at komme uroen til livs. Politiet kan ikke fjerne de unge fra gaderne, for den kriminalitet, de unge laver, giver kun bøder. Og samtidig er de ikke umiddelbart motiverede for hverken uddannelse eller arbejde:

Se også: Uroligheder er set før

- Det er rigtig svært. Mange af dem får formentlig ikke engang en offentlig ydelse, fordi de tjener flere penge på deres kriminalitet. Så vi har ikke ret mange redskaber, men vi skal jo ind og gøre det mere attraktivt at vælge en lovlydig vej, siger Thomas Medom (SF), der er rådmand for Sociale forhold og Beskæftigelse i Aarhus Kommune.

Et af redskaberne er samtale, men spørger man direktøren for boligforeningen i området, Allan Søstrøm, så er det ikke nok:

- Nu er der fokus lige på os, men om en måned er det måske i Gellerup, eller i Rosenhøj eller i Tilst igen. Så det flytter sig hele tiden. Så hvis vi ikke gør en samlet indsats for hele byen, så helbreder vi det ikke, siger han.

Se mere om sagen i videoen øverst på siden og i vores nyhedsudsendelse kl. 19.30.