Muslimer fejrer da også jul

Her er julen og juletræer en del af muslimerne 

02:09

1 af 2

I Bispehaven og Gellerupparken ved Aarhus bor der mange muslimer. Muslimer som pynter op til jul som ganske almindelige danskere gør det.

Selvom det kun er november, så er julepynten og juletræerne allerede på deres pladser i Bispehaven i det vestlige Aarhus. I beboerhuset pyntede muslimske børn og unge et juletræ - et juletræ ligesom det, der på seneste har skabt ballade i byen Kokkedal nord for København, hvor flere muslimer nægtede at bruge penge på et juletræ - eller at modtage et gratis.

Men ballade er der intet af i Bispehaven eller Gellerup. Her pynter de op til jul med glæde, og de hygger sig rigtigt meget med det.

En af dem, der står bag julehyggen i beboerhuset i Bispehaven, er Børn- og Ungeleder Mohamed Ahmad Amcha.

- Jeg har det fint med julen. Jeg har ikke noget imod den. Jeg synes ikke, man skal gøre så stort et nummer ud af det. Der skal være plads til julen. Der skal være plads Eid. Der skal være plads til det hele, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND. 

Årligt holder han og beboerhuset fire til fem julearrangementer om året.

Julemanden er en kvinde

Også i Gellerup i det vestlige Aarhus bliver der hvert år afholdt julearrangementer. De seneste to år har julemanden til juletræsfesterne ikke været en mand. Det har været en kvinde med tørklæde.

I Gellerup mener en af de muslimer, der fejrer julen, at der skal være plads til alt og alle.

- For at bo i det samme land, så skal man respektere alle religioner siger, Raida El Katib til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se et tv-indslag om julen i det vestlige Aarhus her øverst på siden.