Musikvideo deler vandene: - Det gør ikke noget godt for området

En musikvideo, der er optaget ved Herredsvang i Hasle vækker bekymring hos borgere i området.

02:36

VIDEO: En voldsom rappervideo, der viser et mørkt billede af det udsatte boligområde Herredsvang i det vestlige Aarhus, er indtil nu set mere end 350.000 gange. Online er folk glade for videoen, men både politi og beboere i området kritiserer videoen, fordi den idealiserer den kriminalitet, der hærger området.

Pistoler, knive og maskerede mænd. Det er temaerne i en musikvideo, optaget i området ved Herredsvang – et aarhusiansk boligkvarter.

Men det får boligkvarteret til at fremstå meget værre, end det i virkeligheden er, mener flere beboere i området.

- Det er slet ikke så voldsomt. Jeg er flyttet herhen med familien, og vi oplever ikke noget, siger Brian Moesgaard, der til dagligt arbejder som pædagog.

Shooter Gang - Mask På (Officiel Video)

I musikvideoen, der i skrivende stund er set mere end 350.000 gange på Youtube, ser man en gruppe maskerede mænd, der blandt andet synger om kriminalitet, stoffer og våben.

Området har for nyligt været præget af konflikt mellem to grupperinger, og det førte til visitationszone i store dele af Aarhus V. Men selvom Hasle i mange år har været plaget af bandekriminalitet, mener beboerne alligevel, at videoen tegner et forkert billede af området.

Læs også Kviksands-lignende tilstande ved populær strand - Ægtepar sank til brystet

- Jeg tænker, at det ikke gør noget positivt for området, siger Cecilia Christensen, der til dagligt arbejder som socialrådgiver.

Århus Stiftstidende kunne tidligere mandag også fortælle, at Hasle Skole kender til videoen, men at den endnu ikke har givet anledning til nogle problemer på skolen.

- Og hvis nogle elever vil omtale den, så vil de få at vide, at vi finder den et ekstremt eksempel på forkerte værdier, dårlig attitude og kujonagtig opførsel, sagde Ole Skov til Århus Stiftstidende.

Begejstring på Youtube

Brugerne på Youtube er overvejende begejstret, og flere roser de unge mænd for deres sang.

Her ses nogle af de kommentarer, der er kommet til musikvideoen på Youtube. 

Selvom brugerne på Youtube er begejstrede, vækker indholdet i sangen og musikvideoen altså bekymring blandt borgerne i området. Og den bekymring deler de med politiet. 

- Vi kan jo se på videoen, at man ønsker at fremstille, at man er en form for bandegruppering, der bruger våben og opfordrer til, at man bruger maske, så man ikke kan genkendes. Indholdet af videoen er meget betænkeligt og sender et forkert signal for unge mennesker, siger Michael Kjeldgaard, der er politiinspektør hos Østjyllands Politi.

Ifølge Mads Krogh, der er lektor i Populær Musikkultur på Musikvidenskab på Aarhus Universitet, er der ikke grund til at bekymre sig for temaerne i musikvideoen.

Han understreger, at videoen ikke er virkeligheden, og at der ikke er grund til at forvente, at unge mennesker bliver kriminelle af at se den, for så ville det have været sket for mange år siden, da den type af musik har eksisteret i mange år.

- Jeg mener, man bør tage det roligt og ikke bekymre sig. Der er ikke noget særligt nyt eller for den sags skyld usædvanligt i sådan en video som denne i den her musikalske og genremæssige sammenhæng, siger Mads Krogh til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Første af sin slags: Ny genbrugsbutik sælger også byggematerialer

Sangen er lavet af den ukendte gruppe Shooter Gang, og har ligget på Youtube i en måned.

Vi har både talt med gruppen bag videoen og deres pladeselskab Universal Music, men ingen af dem har ønsket at stille op til interview.

Videoen er optaget i området Herredsvang ved Hasle.  Foto: Google Satellit