Musikhuset præsenterer rekordregnskab

Musikhuset kommer ud af 2015 med et overskud på 7,4 millioner kroner, og det er det bedste regnskab i husets historie

1 af 2

2015 blev på alle måder et fantastisk flot år for Musikhuset Aarhus, der med mere end en halv million besøgende og en rekordhøj belægning på hele 76 procent omsatte for 94,6 millioner kroner, og året sluttede med det bedste resultat nogensinde: Et overskud på 7,4 millioner kroner.

Musikhuset havde sidste år over 1.600 arrangementer på programmet, og belægningen i salene steg fra 70 til 76 procent, hvilket har været medvirkende til det flotte overskud sammen med blandt andet en stram omkostningsstyring, nye marketinginitiativer, flere sponsorer og energibesparende foranstaltninger.

- Som jeg ser det, så er det en videreudvikling af den positive trend, musikhuset har været inde i det seneste år. Organisationen har udviklet sig gevaldigt, og det har blandt andet udmøntet sig i større sikkerhed i, hvordan arrangementerne skal afvikles. Vi har formået at have flere arrangementer end nogensinde, og det skyldes blandt andet god planlægning, fortæller Musikhusets direktør Jan Christensen til tv2oj.dk.

Anmeldere vilde med den Jyske Operas Madama Butterfly

I alt tog Musikhuset imod 507.973 gæster i 2015, hvilket er godt 76.000 flere end i 2014, hvor 431.233 lagde vejen forbi Musikhuset.

- Vi har dyrket musicals i Aarhus de seneste år, og i 2015 ramte vi blandt andet rigtigt med Dirty Dancing og Grease, der tiltrak gæster fra hele Jylland, fortæller Jan Christensen.

Han glæder sig over, at det flotte regnskab gør det muligt at afvikle gæld og sætte penge til side, for der er en vis risiko ved Musikhusets aktiviteter, og derfor er det rart med penge på kistebunden.