Musiker skaber 'liv og glade dage' for isolerede udviklingshæmmede

Skanderborg-musikeren Frank Megabody besøgte i dag bostedet for udviklingshæmmede Lisbjerghus i forbindelse med hans turné på 36 udendørskoncerter.

01:59

VIDEO: Frank megabody afholder intimkoncert på bosted for udviklingshæmmede Lisbjerghus

- Nu vil jeg gerne starte med at sige godmorgen til jer alle sammen, og så skal vi ikke huske også at sige godmorgen til solen, indleder Frank Megabody dagens optræden, hvor efter han peger op mod solen og begynder at spille børneklassikeren 'God morgen sol'.

Den lille intimkoncert har han givet gratis til beboerne på Lisbjerghus, et bosted for udviklingshæmmede i Lisbjerg, der grundet coronakrisen har været nærmest fuldstændigt isoleret fra omverdenen i snart to måneder.

- Det kan godt være kedeligt, når vi bare skal sidde derhjemme hele tiden, men det bliver vi jo nødt til, siger den 34-årige beboer Thomas Jensen til TV2 ØSTJYLLAND, som i den grad er begejstret over dagens fine besøg:

- Han spiller noget rigtig godt musik.

Thomas Jensen var en af de heldige beboere, der i dag fik et afbræk fra en corona-triviel hverdag, da Frank Megabody gav intimkoncert. Især 'Himmelhunden' var blandt Thomas' favoritter.

Har måttet tænke kreativt

Thomas Jensen savner den hverdag, som coronakrisen har tvunget ham til at sige farvel til for en stund. Familie og venner må de ikke længere få besøg af, ligesom de heller ikke kan have deres daglige gang i forskellige aktiveringstilbud.

Læs også Nøgne mennesker lister rundt på museum: - Vi er klædt af til skindet

Det kan være hårdt for beboerne at skulle affinde sig med de nye omstændigheder, og det har tvunget personalet på stedet til at tænke kreativt.

- Hverdagen er blevet anderledes. De kommer ikke ud til deres faste aktiviteter, og de ser ikke deres familie og venner, siger en medarbejder på Lisbjerghus til TV2 ØSTJYLLAND og fortsætter:

- De her koncerter og aktiviteter, de giver vores beboere et afbræk og et frisk pust. Det giver liv og glade dage.

Der blev sunget med på alskens godt og gammel fra den danske sangskat, da der var intimkoncert på Lisbjerghus i dag.

- Jeg bliver også glad af det

Dagens koncert i Lisbjerg var en del af en større Aarhus-turné på 36 udendørskoncerter, hvor Frank Megabody tager rundt og spiller på lignende bosteder.

For ham handler det selvfølgelig først og fremmest om, at det er en mulighed for at hjælpe nogle mennesker, hvis hverdag er blevet vendt helt på hovedet i de her tider, men han føler også, at han selv får en masse ud af det.

Læs også Rådmand vil have Kongsgården-optagelser offentliggjort

- For mig giver det også noget livskvalitet, når jeg kommer ud et sted som her. Jeg tager også hjem gladere, end da jeg tog afsted, siger Frank Megabody, der går under det borgerlige navn Frank Damgaard.

I løbet af den sidste uge har personalet arrangeret besøg fra både en tryllekunstner, et symfoniorkester og nu altså også Frank Megabody, som er blevet hevet ind i samarbejde med foreningen LEV Aarhus.