Museumsgæster om ny udstilling: Mere end bare glasmontre

Ny stenalder-udstilling på Moesgaard Museum er rigtig god, lyder det fra to af de gæster, der fredag besøgte museet

03:04

Fredag klokken 18.00 åbnede dronning Margrethe Moesgaard Museums nye permanente udstilling om stenalderen. 

Den nye udstilling på museet syd for Aarhus handler om Danmark i Stenalderen, og den fuldender dermed museets præsentation af Danmarks oldtid - fra vikinger over jernalder og bronzealder til nu også stenalderen.  

Da dronning Margrethe havde set udstillingen og stået for den officielle indvielse, blev dørene åbnet for de andre gæster. To af dem var 'museumsveninderne' Maja og Lisbeth. 

00:48

Her kan du se video af dronningens besøg på Moesgaard.

Luk video

- Vi blev museumsveninder, da museet åbnede, for der var vi de første inde i udstillingen efter majestæten, og vi fandt ud af, at vi var rigtig gode til at gå på museum sammen, så vi har set alle udstillingerne på Moesgaard siden, og nu har vi så også været inde og se den her udstilling om stenalderen, siger Lisbeth Knudsen.

Og de to 'museumsveninder' er godt tilfredse med udstillingen.

Læs også Moesgaard Museum ansætter ny direktør

- Den er rigtig, rigtig god, og den er også rigtig god for børn og meget børnevenlig. Det er ikke kun glasmontre, man går og kigger ind i, der er rigtig meget andet også, siger Maja Lindholm.

Museet forsøger via udstillingen at give gæsterne et indblik i, hvordan folk levede i stenalderen.

- Det er en magisk sanseoplevelse, hvor vi kommer ind i rum, der formidler stemningen af at være der og møde jægeren og møde bonden og opleve deres livssyn og få en fornemmelse af, hvordan de har oplevet verden, og hvordan de har klaret sig på de præmisser, man har haft, siger Henrik Skousen, der er arkæolog på Moesgaard Museum.

03:04

Her kan du se hele interviewet med Henrik Skousen fra Moesgaard Museum

Luk video

Og det er lykkedes meget godt. I hvert fald blev stenalder-folket og opgivelserne nærmest vækket til live via virtual reality-briller, fortæller Lisbeth Knudsen.

- Man kan tage virtual reality-briller på og sidde i sådan en stenalderskov, hvor man ser alle de forskellige begravelsesmetoder gennem hele stenalderen, og pludselig sidder man inde i en stenhøj, hvor der er meget lavt til loftet, så man nærmest måtte dukke hovedet. Det var rigtig fedt at prøve, siger Lisbeth Knudsen.

I videoen øverst på siden kan du høre mere om den nye udstilling på Moesgaard Museum.

00:46

Her kan du se video af dronning Margrethe ankomme til museet fredag sidst på eftermiddagen.

Luk video