Mundbind ankommer til Aarhus: Her kan du købe dem

Søndag ankommer de første forsyninger af i alt fem millioner mundbind fra det nationale lager til Aarhus.

Fem millioner mundbind er på vej til Aarhus og ankommer søndag omkring kl. 14.

Det skriver Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Mundbindene, der af den såkaldte type 1 mundbind, vil løbende blive distribueret til en række butikker i Aarhus, hvor de bliver solgt i 50 stk. pakninger. I Matas kommer prisen til at ligge på 99 kr. pr. pakning.

- Vi gør nu en samlet indsats for at komme manglen på mundbind til livs. I løbet af eftermiddagen kommer den første sending af de nye forsyninger på i alt fem millioner mund til salg, så der igen er mulighed for at alle kan føle sig tryg i trængslen og i den kollektive trafik i Aarhus, siger borgmester i Aarhus Kommune, Jacob Bundsgaard (S), i en pressemeddelelse.

HER KAN DU KØBE MUNDBINDENE I AARHUS

Mange butikker melder udsolgt

Den store efterspørgsel på mundbind i Aarhus Kommune er opstået, efter at et stigende smittetal fredag fik sundhedsmyndighederne til at stille krav om brug af mundbind, når man benytter sig af den kollektive trafik. Det gælder foreløbigt de næste 14 dage.

Siden har mange butikker i Aarhus meldt udsolgt af mundbind.

VIDEO: Se her, hvordan du håndterer et mundbind korrekt. 

Nu kommer de fem millioner mundbind til Aarhus som led i samarbejde mellem Den Nationale Operative Stab, Region Hovedstaden og Aarhus Kommune, og det betyder altså at detailhandlen i Aarhus med virkning fra i dag kan sælge ud af mundbindene fra de nationale lagre.

- Jeg synes, det er flot, at detailhandlen resolut træder til og samarbejder med kommunen og de statslige myndighederne om nye løsninger. Det er netop den indsats, vi har brug for, når vi sammen skal slå epidemien ned i Aarhus og i resten af Danmark, siger Jacob Bundsgaard (S).

Hvad er forskellen på mundbind af type 1, 2 og 3?

Lægemiddelstyrelsens guide til, hvordan du finder de korrekte CE-mærkede mundbind.
Lægemiddelstyrelsens guide til, hvordan du finder de korrekte CE-mærkede mundbind. Foto: Lægemiddelstyrelsen