Muligt vidne til Viby-drab er fundet

Politiet har fået kontakt til den unge mand, de sendte en efterlysning ud efter onsdag.

Onsdag var Østjyllands Politi ude at efterlyse en ung mand, som gik forbi det sted i Viby, hvor en 18-årig mand blev dræbt af knivstik den 31. oktober.

Politiet oplyser på Twitter, at de nu har fået kontakt til vidnet.

Baggrunden for efterlysningen var, at politiets efterforskere havde gennemset en del videoovervågning fra det område, hvor drabet fandt sted.

På én af videoerne ses en person passere gerningsstedet ud for Ormslevvej nr. 72 lige omkring gerningstidspunktet.

Han kan derfor være et vigtigt vidne i forbindelse med drabssagen.

På videoen kan det ses, at vedkommende går forbi hovedindgangen til Aarhus Handelsgymnasium kl. ca. 21.08 – altså få minutter før politiet får den første anmeldelse om, at en person er blevet stukket med kniv, som politiet modtog kl. 21.11.

I går sagde politiet følgende:

- Vi vil rigtig gerne høre fra ham - også selvom han ikke selv mener, at han har set noget væsentligt. Ofte er vores oplevelse, at folk tænker, at de jo ikke har set noget, og derfor kontakter de ikke politiet, siger Janni Lundager, kommunikationsmedarbejder ved Østjyllands Politi, til TV2 ØSTJYLLAND.

- Men man kan sagtens ligge inde med viden, som måske virker ligegyldig, men som er meget væsentlig for os.

Og nu er det altså lykkedes politiet at komme i kontakt med vedkommende.

Fem sigtet – fire fængslet

I dagene efter drabet fik Østjyllands Politi anholdt og varetægtsfængslet fire mænd, der alle er sigtet for i forening, efter forudgående aftale og efter fælles forståelse at have røvet og efterfølgende dræbt den 18-årige mand.

Derudover er en femte mand blevet sigtet for at have bortskaffet bevismateriale i forbindelse med sagen. Efterforskningen er fortsat i fuld gang, og det kan ikke udelukkes, at der kan komme flere anholdelser, oplyser Østjyllands Politi.