Muligt bandemedlem fængslet: Gemte jagtkniv i underbukser

En 22-årig mand blev i dag varetægtsfængslet i 14 dage for overtrædelse af knivloven

Foto: Google Maps

I aftes klokken cirka 20.00 fik Østjyllands Politi flere henvendelser fra borgere, der var utrygge ved en gruppe unge, der var samlet nær Rosenhøj Torv i Viby.

Politiet reagerede ved at sende flere patruljebiler afsted. Det viste sig, at det var en gruppe unge mænd på mellem 18 og 22 år, der opholdt sig på pladsen, og de blev alle visiteret.

Læs også Bande opruster: Loyal to Familia vil være Danmarks største

Den 22-årige mand, som nu er varetægtsfængslet, havde en jagtkniv gemt i sine underbukser, ligesom han også var i besiddelse af lidt mere end et gram kokain.

Jagtkniven blev fundet, og da manden også af Østjyllands Politi formodes at have banderelationer, blev han fremstillet i grundlovsforhør. 

Læs også Bandekonflikt i Aarhus Vest presser exit-programmer

Det gav altså i første omgang 14 dages varetægtsfængsling, mens den 22-årige mand kærede afgørelsen til landsretten på stedet.

En anden ung mand i flokken havde lidt hash på sig, og det vil han blive sigtet for. En hundepatrulje afsøgte senere området, og her blev der fundet endnu en kniv samt noget peberspray. 

Læs også Tyvebander plager genbrugspladser: Samme biler slår til igen og igen

De unge mænd blev af Østjyllands Politi bedt om at forlade Rosenhøj Torv og holde sig væk resten af aftenen, fremgår det af døgnrapporten fra Østjyllands Politi.