Motor-bøvl holder færge i havn resten af weekenden

Onsdag aften blev den ene motor på Molslinjens Express 2 skadet. Skibet er nu taget ud af drift for at blive repareret

På billedet ses Molslinjens Express 3. Det er Express 2, der er taget ud af drift resten af weekenden. Foto: Molslinjen

Bøvl med den ene motor har sendt Molslinjens færge Express 2 ud af spillet frem til mandag.

Tina Baungaard-Jensen fra Ehrenberg Kommunikation, som står for Molslinjens kommunikation, forklarer, at der onsdag aften opstod en mekanisk skade ombord på skibet. Det skabte varmeudvikling i den ene motor.

- Skibets sikkerhedsprocedurer trådte i kraft, og situationen blev håndteret hurtigt og sikkert for alle ombord. Der var på intet tidspunkt fare for passagerer, besætning eller skib, siger Tina Baungaard-Jensen til TV2 ØSTJYLLAND. 

Læs også Molslinjen får ny hurtigfærge

Uheldet skete onsdag klokken 19.52 på åbent hav.

Express 2 var sejlet fra Odden klokken 19.15.

Skibet kom lettere forsinket ved egen drift til havn i Aarhus, hvor det fik hjælp af en slæbebåd til at komme til lejet.

- Færgen er nu taget ud af drift, så motoren kan blive repareret, men heldigvis råder Molslinjen over ekstra kapacitet, siden Express 3 er kommet til, så der blev indsat en erstatningsfærge, Max Mols, allerede torsdag morgen, så der kunne sejles efter normal fartplan, siger Tina Baungaard-Jensen og tilføjer:

- Alle gæster kommer med færgerne lørdag og søndag, og der vil blot være få ændringer på enkelte afgange i løbet af weekenden. Mandag sejler vi efter normal fartplan.