Motion på skoleskemaet

Elleverne på Ellevangskolen lærer matematik i bevægelse

02:31

1 af 2

På Ellevangskolen i Aarhus er eleverne glade for den øgede fokus på motion i løbet af skoledagen.

I mandags fortalte TV 2 | ØSTJYLLAND, at de ældste elever på Morten Børup Skolen i Skanderborg efterlyste mere motion i undervisningen.

I forbindelse med at folkeskolereformen nu har præget hverdagen på skolerne i 100 dage, har TV 2 | ØSTJYALLAND besøgt flere forskellige skoler i denne uge, og onsdag er turen kommet til Ellevangskolen, hvor eleverne er glade for det øgede fokus på motion.

Her foregår noget af matematiktimerne for eksempel løbende og hoppede ude i skolegården med regneopgaver i hånden.

- Det er godt og sjovt, og man får en god energi af det, siger Oscar Steenberg, der er elev Ellevangskolen.

Se: Elever efterlyser bevægelse

Med den nye skolereform er eleverne længere tid på skolebænken, så det blev et krav, at undervisningen skulle indeholde bevægelse og motion. På Ellevangsskolen har tre idrætslærere fået til opgave at inddrage bevægelse i undervisningen på alle klassetrin.

- Vi har haft rigtig meget fokus på motorik, koordinationstræning og meget fokus på samarbejde og socialiseringen mellem eleverne, og det er noget af det, som idræt kan bruges til, som der er så meget andet, der ikke kan, siger Henrik Jørgensen, der er ESAA-koordinator på Ellevangskolen.

Han har tidligere arbejdet på Vejlby Skole, og ved at teste eleverne der fandt han ud af, at der er en sammenhæng mellem idræt og indlæring.

- Eleverne kom i bedre form, nogle af dem tabte sig, og en hel del af dem følte, at de havde mere overskud. Samtidig viste en hel del af dem også rent fagligt, at de begyndte at hæve deres niveau, siger Henrik Jørgensen.

Du kan se mere om bevægelse og motion på Ellevangskolen i indslaget øverst på siden.