Motion på ny måde: Far cykler mens datter jagter Pokémons

Hele familien skal røre sig udendørs på samme tid, mener idrætsorganisation i Lystrup

De traditionelle idrætsforeninger her svært ved at holde på medlemmerne i Østjylland. Men nu forsøger DGI Østjylland at finde en løsning.

Et nyt udendørs projekt i Lystrup ved Aarhus skal få flere til at dyrke motion sammen i naturen. Projektet går ud på, at hele familien en gang om ugen kan tage løbe- og cykeltøjet på og derefter mødes med andre lokale beboere, som også har lyst til at røre sig i det fri.

De forskellige familiemedlemmer behøver ikke deltage i samme aktivitet. Der er både mulighed for blandt andet at cykle, løbe eller dyrke fitness. 

Inden deltagerne går hvert til sit efter den fælles motion, bliver der serveret madpandekager. Motionisterne behøver derfor ikke tænke på aftensmaden.

- Vi tror, der er potentiale i, at der er mange aktiviteter, som starter samtidig, og som henvender sig til mange forskellige målgrupper. Man kan få et fællesskab om at være sammen før og efter, siger projektleder i Lystrup Outdoor Thomas Hviid Madsen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Ifølge Thomas Hviid Madsen er det mere populært at røre sig i det fri end eksempelvis at tage i svømmehallen eller jagte fjerbolde i en idrætshal. Ikke desto mindre er der ikke ret mange tilbud til fælles aktiviteter for dem, der gerne vil løbe, cykle eller gå udenfor. Det foregår oftest alene. 

Thomas Hviid Madsen  hæfter sig ved, at 43 pct. af danskerne hellere vil dyrke motion i det fri end svede indendørs. Derfor ser han et stort potentiale i at lave fritidstilbud under åben himmel.

- Undersøgelser viser, at naturen er danskernes foretrukne træningsområde. Der er ikke specielt mange foreninger, der tilbyder noget indenfor det her, så hvis vi som organisationer og foreninger skal tage sig selv seriøst, så skal man også kigge denne her vej, forklarer han.

I tv-indslaget øverst i artiklen kan du møde Familien Vosegaard, der er blandt de beboere, der benytter sig af Lystrup Outdoors nye tilbud.

Du kan læse mere om Lystrup Outdoor her.

image00007

Tvillinger er i talent-finale med hver sit projekt

hornslet skole

Skole hjemsender 17 lærere og flere klasser efter smitteudbrud

Å

Efter flere års kamp: Ny bro bliver muligvis en realitet

Michael Bang Henriksen

liveblog COVID-19 LIVE: Danskerne ser lige så mange som inden nedlukning i december

Vesterbros Bodega

Bodega må slå dørene op – men ejeren vil ikke med alle reglerne

politi

16-årig fik beslaglagt motorcykel

Dagens mest læste