’Mors lille dreng’ og plejefamilien føler sig svigtet af kommunen

Jørn Toft Jensen er blevet voksen, men hans liv er langt fra blevet lettere af den grund

Hele Danmark har fra sofaen derhjemme kunne følge med i Jørn Toft Jensens liv – og de svigt han har været udsat for – siden fødslen.

Nu er han blevet 18 år og føler sig atter svigtet, ligesom Jørns plejefamilie også er bekymret.

Jørn Toft Jensen blev tvangsfjernet fire måneder efter fødslen og har siden levet et omtumlet liv med ophold hos plejefamilie, på institutioner og med sparsom kontakt til sine biologiske forældre.

Som nu 18-årig er han på egen hånd i Aarhus, men har brug for hjælp.

- Min sagsbehandler lovede at ringe tilbage til mig, efter hun havde ferie. Og det er ikke sket endnu, lyder det blandt andet fra Jørn Toft Jensen.

Det er ikke fair

Plejefamilien er mindst lige så frustreret som den 18-årige Jørn. De har forsøgt at råbe Aarhus Kommune op.

quote Det hænger slet ikke sammen. Fordi Jørn på ingen måde er 18, når han er 18, og han på ingen måde har forudsætningerne for at træffe sine egne valg.

Lilli Bach Andersen

- Det er irriterende, selvfølgelig. At man står i den situation, at man skal vente på dem hele tiden. De kan selvfølgelig ikke give svar med det samme, men at man skal vente så lang tid. Det er ikke fair, siger plejemor Lilli Bach Andersen.

Sagsakter viser, at plejefamilie, psykologer og pædagoger tilknyttet Jørn har fortalt Aarhus Kommune, at når han bliver 18 år, så skal de finde et specialiseret tilbud til ham, som han har brug for.

Jørns plejemor, Lilli Bach Andersen, forsøger at råbe Aarhus Kommune op. Hun mener, at Jørn skal have mere og bedre hjælp, nu hvor han er blevet 18 år. 
Jørns plejemor, Lilli Bach Andersen, forsøger at råbe Aarhus Kommune op. Hun mener, at Jørn skal have mere og bedre hjælp, nu hvor han er blevet 18 år. 

- Det hænger slet ikke sammen. Fordi Jørn på ingen måde er 18, når han er 18, og han på ingen måde har forudsætningerne for at træffe sine egne valg og tilrettelægge sit eget liv, mener Lilli Bach Andersen.

Har fundet en plads

Aarhus Kommune har fundet en plads til Jørn Toft Jensen på Tingagergården i Aarhus, men både plejeforældrene og lederne af institutionen er i tvivl om, hvorvidt tilbuddet er omfattende nok.

Her kan han nemlig vælge at passe sig selv og er endt i et hashmisbrug og i konflikt med kriminelle.

- Jeg tror på, at hvis man i forløbet op til Jørns 18 års fødselsdag havde været mere skarp på, hvad det er for et tilbud, han skal have, så kunne man have været forberedt og løbende have lavet en overgang. Så tror jeg, at verden ville se anderledes ud. Så var det ikke gået så galt, siger Lilli Bach Andersen.

TV 2 bringer i aften kl. 20 en længere et længere dokumentarprogram om Jørn Toft Jensen og hans liv i dag.

Øverst på i artiklen kan du se et klip fra dokumentarprogrammet "Mors lille dreng - på egne ben", som vises på TV 2 torsdag klokken 20.