Mor til offer for seriekrænker: Min datter tør ikke længere være alene

En formodet seriekrænker har i halvanden uge antastet flere kvinder i Trige. Nu fortæller moren til en af ofrene om, hvad der skete for hendes datter.

Østjyllands Politi har modtaget otte anmeldelse om blufærdighedskrænkelser i området omkring Trige, nordvest for Aarhus.

TV2 ØSTJYLLAND har talt med moren til en af ofrene for krænkelserne. Af hensyn til datteren har moren ønsket at være anonym.

Omfavnede og kyssede

Hendes 15-årige datter var tirsdag morgen i sidste uge på vej ud til bussen for at komme i skole. Her mødte hun en mand mellem Trige Parkvej og Brønshøjvejen. Manden stoppede hende for at spørge om, hvor bussen var.

Derefter spurgte han, om hun havde Snapchat, og om han måtte få den. Hun svarede, at det måtte han ikke. Så omfavnede han hende, fortalte hende, at hun var pæn, snuste til hendes hår og prøvede at kysse hende på munden. Hun frøs i et minut, hvor hun ikke var i sig selv. Så råbte hun stop og prøvede at vikle sig ud af mandens arme. Han gav slip, og hun løb op til busstoppestedet.

Den 15-årige pige turde ikke tage hjem, da hun var bange for, at manden så ville vide, hvor familien bor. Hun løb derfor op på skolen, hvor hun først fortalte det til sin bedste veninde og derefter skolelederen.

Tør ikke være alene

Hændelsen har sat sig dybt i den 15-årige pige, fortæller hendes mor.

- Hun rystede rigtig meget og har grædt rigtig meget, siger hun og tilføjer:

- Hun har det rigtig hårdt. Jeg vil personligt sige, at hun ikke kan være selv overhovedet. Hun er hele tiden bange for, at hun møder ham igen. Hun er bange for, at hun bliver forfulgt.

quote Jeg har haft lidt i tankerne, om vi nærmest skulle flytte herfra, fordi det er blevet så utrygt.

Mor til seriekrænker-offer

Hun fortæller, at datteren konstant er utryg og bange for at være alene. Hun tør ikke længere gå i bad, uden at der er en anden på badeværelset samtidig. Hun tør heller ikke gå op til bussen alene, så moren følger hende derop. Og datterens oplevelse har sat sig i resten af familien.

- Vi som familie tager det rigtig hårdt. Jeg synes, at vi går igennem noget meget hårdt, siger moren og fortsætter:

- Det gør os nervøse, hvert eneste minut faktisk. Vi tør nærmest ikke at åbne vores gardiner for tænk, hvis han lige kigger ind ad vinduet.

Signalementet lyder:

Hun fortæller, at familien har boet i området de seneste fem år. Men oplevelsen har fået dem til at genoverveje det.

- Jeg har haft lidt i tankerne, om vi nærmest skulle flytte herfra, fordi det er blevet så utrygt, siger moren.

Hun siger, at familien fortsætter med at være utrygge, så længe seriekrænkeren er på fri fod.

- Jeg håber bare, at de fanger ham. Og det skal være hurtigst muligt, siger hun.

Hun fortæller, at hendes datter er begyndt at have angst efter hændelsen og derfor formentlig starter et psykologforløb op snarest.

Har du set manden i gul polo? Så vil Østjyllands Politi gerne høre fra dig.
Har du set manden i gul polo? Så vil Østjyllands Politi gerne høre fra dig. Foto: Østjyllands Politi

Skaber utryghed i lokalområdet

Seriekrænkeren har skabt stor utryghed i Trige. Flere lokale beboere fortæller om, hvordan de har ændret adfærd grundet frygt for manden.

En fortæller om, hvordan hun tog en taxa hjem i stedet for en bus, da hun var bange for at møde manden.

En anden fortæller, at folk ikke længere gå alene i skole om morgenen.

Du kan se mere i indslaget herunder:

Otte gange har kvinder i Trige den seneste tid anmeldt til politiet, at en ukendt gerningsmand har forsøgt at kramme og kysse dem. Eller har råbt efter dem.

Skulle man møde manden, anbefaler politiet, at man løber væk og herefter ringer 112. 

Hvis du er en af dem, der har oplevet noget, vil vi meget gerne i kontakt med dig her på TV2 Østjylland. Så send os gerne en besked på mail eller Facebook.