Mor og datter reddet i land: Drev til havs på paddleboards

Østjyllands Brandvæsen måtte søndag rykke ud til lystbådehavnen i Aarhus, da en mor og hendes datter var drevet havs på paddleboards.

Præcis som elløbehjulene for et par år siden er paddleboards både populære, omdiskuterede og kritiserede.

Tilfælles har de to ting da også, at det er nye transportmidler, der på den ene side er sjove og spændende og på den anden side rigtig farlige.

Og søndag beviste paddleboarded endnu engang, at det er det nye elløbehjul, da en mor med sin teenagedatter drev til havs i forbindelse med den trendy sport Stand Up-paddle. 

De to kvinder var nået så langt ud, at de ikke længere havde kontrol over situationen, hvorfor de måtte signalere til folk på land, at de havde brug for hjælp. Det fortæller Erik Eisenberg, der var på Lystbådehavnen i Aarhus, hvor hændelsen fandt sted.

- Der var ret stort opbud af brandvæsen ude for at redde dem i land. Jeg dyrker selv Stand Up-Paddle, og jeg forestiller mig, at de ikke har fået at vide, at de skal lægge sig ned, hvis vinden trækker dem ud på åbent hav. Så længe de står op, så fungerer deres kroppe som sejl, forklarer han til TV2 ØSTJYLLAND

Vagtchefen ved Østjyllands Brandvæsen bekræfter overfor TV2 ØSTJYLLAND, at de havde en båd i vandet for at redde moren og hendes teenagedatter i land.

- Særligt datteren var meget påvirket af situationen og utryg ved den fare, de havde været udsat for. De var derfor meget taknemmelige for, at vi fik dem reddet i land, fortæller han til TV2 ØSTJYLLAND

Sporten Stand Up-Paddle eller forkortet SUP har virkelig vundet indpas hos danskerne de seneste par år, men paddleboardene har også været heftigt diskuteret af flere omgange.
Sporten Stand Up-Paddle eller forkortet SUP har virkelig vundet indpas hos danskerne de seneste par år, men paddleboardene har også været heftigt diskuteret af flere omgange.

Reprimande til paddleboardudlejer

Moren og datteren havde lejet deres paddleboards ved firmaet Surf Agency, og derfor er det for Erik Eisenberg helt uforståeligt, at de to kvinder kunne havne i sådan en situation.

- Man må jo forvente at Surf Agency giver deres kunder en tilpas grundig oplæring, men det var tydeligvis ikke tilfældet her. Jeg synes det er pinligt for firmaet og skidesynd for den stakkels teenagepige, der sammen med sin mor fik en skidt søndagsoplevelse, siger han.

Han fortæller desuden, at Brandvæsenet gav Surf Agency en reprimande med på vejen, da de var henne for at returnere udstyret.

- Jeg så, at indsatslederen sagde ret kontant til Surf Agency, at de ikke skulle sende flere ud i det voldsomme blæsevejr, hvis ikke de gav dem en ordentlig oplæring inden. Ellers ville det bare ende med, at de skulle herned igen, siger Erik Eisenberg.

Østjyllands Brandvæsens vagtcentral bekræfter overfor TV2 ØSTJYLLAND, at man har vejledt virksomheden til, at de skal sørge for at brugerne er korrekt instrueret, så det passer til det niveau, de besidder som brugere, og at de skal overholde de sikkerhedskrav, der gælder.

Og Brandvæsenet har da også en række gode råd, man kan følge, hvis man ønsker at prøve kræfter med de populære paddleboards. 

Gode råd at følge på paddleboard