Mor anholdt for at bortføre sin søn

Mor fra Harlev er anholdt for at bortføre sin egen søn. Tidligere har forældreparret sendt fire af deres børn til Libanon for at forhindre en tvanganbringelse.

Østjyllands Politi oplyser til TV 2 | ØSTJYLLAND, at moren bortførte sin søn den 3. juni, tilsyneladende for at tage ham med til Libanon, hvor hendes andre børn i forvejen befinder sig.

TV 2 | ØSTJYLLAND erfarer, at sønnen var anbragt på Kong Chr. IX's

Børnehjem i Århus, men under et overvåget samvær med sønnen lykkedes det moren at stikke af med ham.

Østjyllands Politi efterlyste hende via Interpol, og den 4. juni blev hun anholdt af tysk politi i lufthavnen i Hannover. Anholdelsen fandt sted klokken 17, da moren sammen med sin søn var på vej ud af Tyskland.

Den 26. maj fortalte den ni-åriges forældre til TV 2 | ØSTJYLLAND, at de havde sendt deres fire andre børn til Libanon, fordi Århus Kommune havde planer om at tvangsfjerne den ni-åriges storebror på ti år.

Udover den ti-årige dreng drejer det sig om to mindreårige piger og en 22-årig datter.

Ifølge TV 2 | ØSTJYLLANDs oplysninger reagerede Århus Kommune ved at gøre den frivillige anbringelse af den 9-årige dreng til en tvangsanbringelse, og det var tilsyneladende kommunens reaktion, der fik moren til at bortføre drengen.

Moren er stadig i tysk politis varetægt, men Østjyllands Politi er i gang med det nødvendige papirarbejde for at få hende udleveret til Danmark.

Den ni-årige søn er tilbage i sin anbringelse i Danmark, oplyser Østjyllands Politi, mens Århus Kommune nu også har tvangsfjernet forældrenes tre andre mindreårige børn. Det sker in absentia, fordi de stadig befinder sig i Libanon. Århus Kommune forventer at sende en delegation til Libanon for at hente børnene tilbage til Danmark, erfarer TV 2 | ØSTJYLLAND.