Molslinjen får ny hurtigfærge

Mens Molslinjen gør klar til at sende ældre færger til Bornholm, står en ny færge klar til at fragte passagerer på ruten Aarhus-Odden

Foto: Henning Bagger - Scanpix

Bølgerne kommer formentlig til at gå ekstra højt på Kattegat til sommer.

Rederiet Molslinjen har nemlig bestilt endnu en hurtigfærge, som fra 1. juni skal fragte passagerer mellem Østjylland og Sjællands Odde.

Det oplyser Molslinjen.

Allerede efter påske sætter katamaranfærgen Express 3 kursen mod Danmark, men der kommer formentlig til at gå en måned, før den lægger til kaj i Aarhus, siger Molslinjens kommunikationschef, Jesper Maack.

Læs også VIDEO: Molslinjen henter ny hurtigfærge på Tasmanien

Færgen er nemlig bestilt hos et værft i Hobart på Tasmanien i det sydlige Australien, hvorfra den skal sejle de 25.000 kilometer til Danmark.

- Vi forventer, at færgen er klar til at forlade Australien efter påske, hvis alt går vel, og så regner vi med at se den og de tre mand, der skal sejle den, i Aarhus 25. maj, siger Jesper Maack.

75 kilometer i timen

I Hobart er de endnu i færd med at lægge sidste hånd på færgen, der med sine to karakteristiske skrog kan skære igennem Kattegat med en fart på knap 75 kilometer i timen.

Vi forventer, at færgen er klar til at forlade Australien efter påske, hvis alt går vel, og så regner vi med at se den og de tre mand, der skal sejle den, i Aarhus 25. maj. 

Jesper Maack, kommunikationschef

Det lokale australske medie Mercury bringer i denne uge billeder af det næsten færdige skib, som stadig holder medarbejderne på skibsværftet Incat beskæftiget.

Formålet med købet er at øge kapaciteten, så passagererne får 30 daglige afgange mellem Aarhus og Odden.

Desuden er det planen, at færgen senere skal afløse ældre færger, der drager mod Bornholm.

Det skyldes, at Molslinjen i september 2018 overtager ruterne til og fra Bornholm, og derfor er planen at indsætte færgerne Express 1 og Max Mols på ruten. Inden skal de bygges om. 

Læs også Mols-Linien skifter navn – uden for alvor at skifte navn

Express 3 er magen til tvillingerne Express 1 og 2. Alle tre kan hver fragte 1000 passagerer og 400 biler.

Men indvendig bliver den nye færge en anden oplevelse for passagererne.

- Vi har brugt alle vores erfaringer fra de første færger til at indrette 3'eren, så vi bedst muligt kan imødekomme passagernes ønsker og behov, siger Jesper Maack.

Allerede nu er underskriften sat på en ny aftale, der skal bringe endnu en hurtigfærge til Kattegat, da Molslinjen også har bestilt færgen Express 4.

Molslinjen

Molslinjen råder i dag over tre hurtigfærger, Express 1, Express 2 og Max Mols

Express 1 og Express 2 har hver plads til knap 400 biler, mens Max Mols kan fragte 220 biler

Den nye Express 3 får ligeledes plads til 400 biler og knap 1000 passagerer

Rederiet skiftede for nylig navnet Mols-Linien ud med Molslinjen, ligesom rederiets store hurtigfærger har skiftet navn fra Katexpress 1 og Katexpress 2 til henholdsvis Express 1 og Express 2

Færgernes navneskift hænger sammen med, at Molslinjen fra 2018 overtager færgetrafikken på Bornholm

Selskabets regnskab for 2016 viste et overskud på 118,9 millioner kroner, som blev opnået ved at transportere næsten 1,2 millioner personbiler mellem Jylland og Sjælland, svarende til en vækst på 8,8 procent.

Kilde: Molslinjen/Ritzau