Mollies elskede VHS-maskine gik i stykker - nu har hun et helt lager

Mollie elsker sin VHS-maskine, men slider hurtigt på den. Det fik hendes søster til at søge hjælpe på Facebook, hvor henvendelserne væltede ind.

Mollie er glad for VHS-bånd. Faktisk rigtig glad. Men for nyligt gik hendes maskine i stykker, og det fik hendes storesøster til at søge hjælp på Facebook.

Mollie er 19 år og autist. Hun voksede op med at se VHS-bånd, og modsat de fleste andre, har hun holdt fast i det. Hun kan godt lide at se de samme ting igen og igen – for tiden er favoritterne Traktor Tom og Teletubbies - og mange af dem findes kun på VHS-bånd.

Men maskinerne har det med at gå i stykker. Mollie kan godt lide at spole frem og tilbage, for at se de samme sekvenser flere gange i træk, og det slider på maskinerne. De bliver derfor skiftet fire til fem gange om året.

Men VHS-maskiner er ikke længere nemme at finde frem til. Eller billige. Så da Mollies maskine igen gik i stykker, valgte hendes storesøster, Olivia Ruseng Hermansen, at søge hjælp på Facebook. Deres mor havde tidligere fået fat i en på den måde, så storesøsteren håbede på det samme.

Men opslaget skabte hurtigt en del opmærksomhed.

- Der var sindssygt mange reaktioner. Vi havde håbet på, at der måske var bare et par stykker. Nu har vi i stedet fået over 20 forskellige tilbud, siger Olivia Ruseng Hermansen til TV2 ØSTJYLLAND.

quote Det gjorde lige vores liv en lille smule lettere

Olivia Ruseng Hermansen

Faktisk har der været så mange henvendelser, at Olivia, her tre dage efter, stadig ikke er vendt tilbage på dem alle.

- Jeg er stadig i gang med at skrive rundt til folk, da der er så mange. Det er helt fantastisk, siger hun.

En bekymring mindre

Mollie er som autist mest tryg i sine rutiner. Hun bliver ked af det og forvirret, når hun ikke kan se sine VHS-bånd, og derfor betyder de mange henvendelser, at familien nu kan have nogle ekstra til at stå. Til når de uundgåeligt vil gå i stykker efter længere tids brug.

- Det er dejligt, at folk har lyst til at hjælpe, når de kan se, at der er et behov for det. Man er virkelig glad for, at der er nogen, der vil gøre en indsats. Især når det er så vigtigt for min søster. Det er ikke lige det, jeg havde regnet med. Så at de gider gøre, det betyder rigtig meget, siger Olivia Ruseng Hermansen.

Olivia har også selv sine udfordringer. Vi har tidligere på TV2 ØSTJYLLAND fortalt om, hvordan hun kæmper for at samle penge ind til en livsvigtig operation til sig selv. Derfor er hun også glad for, at der nu er en bekymring mindre efter hjælpen med VHS-maskinerne.

- Det gjorde lige vores liv en lille smule lettere. Tingene er lidt tunge nogle gange, så det er rart, at det er noget, der er styr på, siger Olivia Ruseng Hermansen.