Moesgaard går bag om Colosseum

En særudstilling om gladiatorerne i det romerske Colosseum er lige nu undervejs på Moesgaard Museum

02:51

1 af 2

Intet mindre end det prægtige Colosseum er lige nu ved at blive genskabt på Moesgaard Museum. Ved hjælp af 3D-skitser og forskellige effekter vil museumsfolkene give publikum et unikt indblik i livet bag den store arena.

- Det er historier om nedslagtninger af dyr og mennesker, som fylder i vores erindring. Men vi vil også vise menneskene bag Colosseum. Hvad var det for nogen mennesker? De levede et liv med benhård disciplin og hårdt arbejde, fortæller museumsinspektør, Pauline Asingh.

Hun og blandt andre lederen af stedets tegnestue samt en udstillingsarkitekt skal føre planerne ud i livet.

En af de helt store udstillinger

- Vi vil genskabe stemningen fra arenaen og de kampe, som har været der. Vi forsøger at vise det ud fra de tegninger, vi har over stedet, men vi er nødt til at snyde lidt med perspektivet, for vi har kun 12 m til loftet i modsætning til Colosseums 42 m, forklarer museets udstillingsarkitekt, Claus Schou Sandgaard.

Udstillingen Gladiator er museets anden store særudstilling efter den succesfulde om de kinesiske terrakotta-krigere, der blev set af 340.000 besøgende.

- Gladiator er helt klart også en af de store, hvor der er mange parametre, som skal gå op, siger lederen af tegnestuen på Moesgaard Museum, Ole Birch Nielsen.

Du kan se hele indslaget om udstillingen øverst på siden.