Modtager pris og 1 million kroner

Professor får Årets Grundfospris 2014

Årets Grundfospris 2014 er blevet uddelt for 12. gang, og denne gang gik prisen og de medfølgende penge til Bo Brummerstedt Iversen, der er professor ved Institut for Kemi på Aarhus Universitet.

Han modtager prisen som anerkendelse for sin forskning inden for materialer.

- Bo Brummerstedt Iversen har udviklet og karakteriseret flere nye materialer, der bringer muligheden for en mere effektiv udnyttelse af de enorme mængder spildvarme afgørende skridt nærmere. Det har uhyre interessante perspektiver for virksomheder som Grundfos, der bidrager til at begrænse CO2-udledningen globalt, siger juryformand og bestyrelsesformand i Poul Due Jensens Fond, Niels Due Jensen, i en pressemeddelelse.

Og hovedpersonen er naturligvis glad for at modtage hæderen.

- Jeg er meget glad. Grundfosprisen er mere end blot en anerkendelse, det er også frie midler som vi kan investere i at udforske nyt territorium, som ikke nødvendigvis har politikernes bevågenhed, og det hjælper med til at sætte mit forskningsfelt på landkortet. Frie forskningsmidler - fri forskning i det hele taget - er en mangelvare i dag, siger Bo Brummerstedt Iversen.

Han har allerede en god idé til, hvor de mange penge kan komme til at gøre gavn. Han overvejer at ansætte en PostDoc til at videreføre nogle specifikke aktiviteter indenfor batterimaterialer, som ikke er dækket ind fra anden side.

Prisoverrækkelsen fandt tirsdag sted på The Poul Due Jensen Academy i Bjerringbro.

<