Mød bjørnenes kæmpe fordel

Chris Christoffersen er 218 centimeter og vejer knap 140 kilo. For tiden prøver han at hjælpe Bakken Bears med at vinde det danske mesterskab i basketball

04:32

1 af 2

Chris Christoffersen fylder godt i gadebilledet. 218 centimeter, knap 140 kilo og størrelse 52,5 i sko. Så er det ikke så underligt, at man er basketballspiller.

- Jeg havde ikke spillet basketball, hvis ikke jeg var 218 centimeter, det er helt sikkert, siger Chris Christoffersen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Oprindeligt er han fra Bornholm, men basketball har bragt ham rundt omkring i verden. Klubber i USA, Italien, Australien, Finland, Sverige og Grækenland har haft glæde af bornholmerens størrelse.

- Når man kommer fra lille Bornholm og pludselig står i Madison Square Garden tre år senere, det var kæmpestort, siger Chris Christoffersen med henvisning til basketballholdet New York Knicks' famøse hjemmebane, der har lagt gulv til flere legendariske sportsbegivenheder.

'Big Chris', som han kaldes, er i øjeblikket sammen med sit hold Bakken Bears på kurs mod semifinalerne i Basketligaen. Holdet er forsvarende mestre, og Chris Christoffersen har stor betydning for sit hold.

Se: Bjørnene trak fra til sidst

- Han er den mest betydningsfulde spiller i den danske liga i de seneste 10 år, ingen tvivl om det, siger sportsdirektør i Bakken Bears Michael Piloz.

Se hele Kurt Leths portræt af Chris Christoffersen i videoen øverst i artiklen.