Mobiltelefon på vej i undervisningen

Formand for skoleforening erkender, at mobiltelefoner er kommet for at blive, så nu skal de inddrages i undervisningen.

- Mobiltelefoner er kommet for at blive, så i stedet for at forbyde dem bør vi inddrage dem i undervisningen, så telefonerne bliver et positivt element i skolerne.

Sådan lyder det fra formanden for Skolelederforeningen, Jens Færk, skriver 24timer.

Han mener, at der er masser af potentiale i at arbejde med mobiltelefoner, som med indbygget kamera, diktafon, internet og e-mail gør det muligt at sende skoleelever ud i virkeligheden.

Det er et forslag, som elevorganisationen Danske Skoleelever bakker op om. Det er ærgerligt, at nogle skoler indfører forbud mod mobiltelefoner. Elever kan lige så godt lære at bruge de nye

medier og sammen med lærerne få en god oplevelse medmobiltelefoner i timerne, siger formand Anemone Birkebæk.

Skal kortlægge brug af mobiltelefoner

Aarhus Universitet, Syddansk Universitet og Danfoss Universe står bag forskningsprojektet Fremtidens Undervisningsfacilitet, som skal kortlægge, hvordan lærere kan bruge mobiltelefoner i undervisningen. Og et par skoler har været inddraget som prøveklude.

- Mange lærere er bange, fordi eleverne er dem overlegne teknologisk, men hvad med at fokusere på, at skolen er et sted, hvor alle kan lære. Hvor eleverne også kan lære lærerne

noget, siger adjunkt og leder af projektet, Ole Sejer Iversen.

I Medierådet, som er nedsat af kulturministeriet, er man åben over for ideen. Skolerne må vænne sig til at fange de unges opmærksomhed med de kommunikationsformer, de selv bruger, siger sekretariatsleder Susanne Boe.