Mobil-app skal hjælpe børn med leukæmi

Forældre får bedre mulighed for at registrere sygdomsforløb

Sår i munden, smerter i kroppen og manglende appetit. Det er nogle af bivirkningerne ved langvarig kemobehandling.

I fremtiden kan forældre til børn med leukæmi selv være med til at registrere, hvordan behandlingen påvirker børnene med hjælp fra en mobil-app.

App'en er udviklet af Erhvervsakademi Aarhus i samarbejde med forskere, læger og sygeplejersker fra Aarhus Universitetshospital og fungerer som et slags digitalt spørgeskema, hvor forældrene på daglig basis kan føre deres egen journal.

Børnelæge Torben Stamm Mikkelsen fra Børneonkologisk Afdeling på Aarhus Universitetshospital i Skejby har været med i processen og ser app'en som en god mulighed for at øge livskvaliteten for de syge børn:

- Det skal ikke være sådan, at de tager en læge eller sygeplejerskes arbejde. Det er mere ment som en hjælp til forældrene og børnene, så vi får et mere præcist billede af sygdomsudviklingen, fortæller han til tv2oj.dk og fortsætter:

Flere sygdomme

- Børn med leukæmi gennemgår en 2,5 år lang kemobehandling. Derfor kan det være svært for forældrene at huske, hvordan barnet har reageret fra gang til gang. På den her måde kan vi komme nogle symptomer i forkøbet.

App'en bliver for første gang taget i brug i foråret 2016 og bliver introduceret til forældre, der har børn med leukæmi.

Idéen er, at den med tiden kan udbredes til andre sygdomsgrupper som eksempelvis børn med migræner, gigtsygdomme eller lignende, fortæller Torben Stamm Mikkelsen.

Resultaterne som forældrene taster ind i app'en skal senere bruges til forskning i eksempelvis bivirkninger af kemobehandling.

Projektet er støttet af Børnecancerfonden og statens forskningsmidler.

Mistænkeligt dødsfald på Vilhelm Bergsøes Vej i Aarhus Vest.

Politiet undersøger mistænkeligt dødsfald i Aarhus Vest

Vaccine dosis.

Vaccinationer udsat: Frontpersonale på COVID-19 afsnit får ikke andet stik som planlagt

test corona covid-19

33 smittede danskere har fået falsk negativ test i Dubai

Rikke Christensen

playMor frygter for søns trivsel efter skolebesparelser

Bare Vin

play SoMe-shopping hjælper trængte virksomheder: Vin-banko og fremvisning af tøj hitter

glatte veje glat vej vintertrafik trafik

Politiet advarer: Spejlglatte veje giver fem trafikuheld på en time