Mistede kone til kræft: Frivillige hjalp ham igennem sorgen

Organisationen Home-Start formidler frivillige familievenner til børnefamilier. Og det hjalp Christian Machelak og hans to drenge igennem sorgen

02:33

For fire år siden døde Christian Machelaks kone af brystkræft. Tilbage stod Christian i huset i Højbjerg med sine to drenge og en hverdag, der var præget af sorg.

- Der gik halvanden uge, og så døde hun. Så det gik meget meget stærkt til sidst. Der var meget kaos omkring os, meget usikkerhed og et stort behov for at snakke, men også behov for ekstra hænder, siger han.

Christian Machelak mistede sin kone til brystkræft for fire år siden. Sammen havde de to drenge.

Ikke blot havde Christian mistet sin kone. Christian havde også mistet et ekstra sæt hænder til at klare en presset hverdag med arbejde og mange praktiske gøremål.

- Efter min kones død, var der ikke særlig meget, der var normalt hjemme hos os. Der er mange praktiske ting, jeg skal gøre. Når man står alene med det hele, siger Christian Machelak, der også skulle forholde sig til sin egen og drengenes sorgbearbejdning.

- Jeg var meget opmærksom på mine drenge, fordi jeg kunne godt se, at min mindste søn fik det svært.

Havde brug for hjælp

Til sidst kunne Christian Machelak mærke, at han havde brug for hjælp. Via Kræftens Bekæmpelse kom han i kontakt med Home-Start - en organisation som formidler kontakten mellem frivillige familievenner og de enkelte familier.

Det betyder rigtig meget for os. Der er en person, jeg kan regne med. Og vi har fået lidt mere stabilitet i vores hverdag.

Christian Machelak

Her blev familien matchet med den frivillige familieven Maria. Det blev startskuddet til en hverdag med mindre kaos for Christian og hans to drenge.

- Det betyder rigtig meget for os. Der er en person, jeg kan regne med. Og vi har fået lidt mere stabilitet i vores hverdag. 

Det blev et vendepunkt for Christian og hans to drenge, da de fik hjælp af den frivillige familieven Maria.

En aften om ugen kommer den frivillige familieven Maria og passer de to drenge. Netop det at hun er frivillig har haft stor betydning.

- Hendes motivation er jo at komme ind i en familie og hjælpe. Hun er fantastisk i forhold til mine børn.  Og for mig er det et pusterum, fortæller Christian Machelak.

Hjalp familien med at komme videre

Den frivillige var med til at hjælpe familien igennem den svære tid. Og komme videre.

- Vi kunne komme videre ret hurtigt, faktisk. Og vi kunne se, at der var mange gode mennesker omkring os.

En stor del af Christian Machelaks tid går med at ordne de praktiske gøremål i huset i Højbjerg.

I dag er savnet der stadig. Men livet fungerer i den lille familie.

- Vi har det forholdsvis normalt. Mine drenge er velfungerende. Og så fik jeg også en kæreste sidste sommer, siger Christian Machelak og fortsætter:

- Hun har også to piger, så vi er i gang med at opbygge noget nyt sammen, og det er spændende. Vi er på vej til at blive en glad familie igen.

Du kan se hele indslaget med Christan Machlak og hans familie øverst på siden, og det er ikke kun ham og hans to drenge, der har glæde af en familieven. 

00:56

VIDEO: Her kan du møde Lis Bendiksen, der supplerer sin pensionisttilværelse med en frivillig tjans som familieven.

Luk video