Mistænksom tandlæge afslørede fusker: Mand blev anholdt i venteværelse

Røntgenbilleder kan være meget afslørende.

Tandlæge kontaktede politiet, fordi hun mistænkte, at en af hendes kunder ikke var den, han udgav sig for. Det havde tandlægen helt ret i. Foto: Colourbox - genrefoto

En tandlæge er årsag til, at en 45-årig mand, der opholder sig ulovligt i landet, nu er anholdt, mens hans sag forelægges for Udlændingestyrelsen.

Det oplyser Østjyllands Politi.

Læs også Kæmpe udrykning til voldsom villabrand nær container med gasflasker

Tandlægen, der har klinik i det nordlige Aarhus, kontaktede torsdag politiet, fordi hun havde mistanke om, at en af hendes kunder ikke var den, han udgav sig for at være.

Blev mistænksom mellem behandlinger

Den 45-årige mand havde i mandags været forbi tandlægen og identificeret sig med en sundhedskort, som passede på én af de kunder, klinikken allerede havde i systemet.

Læs også Butiksejer i opråb mod nethandel: Støt vores butik nu, ellers lukker vi

Manden fik taget nogle røntgenbilleder, som han betalte for kontant, og det blev aftalt, at han skulle komme tilbage torsdag og blive behandlet for det, som røntgenbillederne viste.

Tandlægen var dog i mellemtiden blevet i tvivl om, hvorvidt der var tale om den rigtige person.

Fremviste helt forkert sundhedskort

Manden skulle ifølge sundhedskortet være 26 år gammel, men lignede én over 40. Han talte væsentligt dårligere dansk, end tandlægen huskede fra tidligere besøg, og de nye røntgenbilleder passede ikke med tidligere røntgenbilleder.

Læs også Astrid spiser sig selv halvt ihjel: Efter 22 år er der hjælp på vej

Tandlægen behandlede derfor ikke manden, men kontaktede i stedet politiet. Da patruljen kom til stedet, sad manden i klinikkens venteværelse. Han blev bedt om at legitimere sig, og fremviste det samme sundhedskort, der tilhørte en person på 26 år.

Flere falske papirer

Manden blev anholdt med henblik på konstatering af hans identitet.

Læs også Detektorfører finder guld for første gang - og sikke et fund!

I forbindelse med visitation af manden blev der fundet et buskort med et andet navn og fødselsdato, end det der fremgik af sundhedskortet, en græsk opholdstilladelse og endnu et dansk sundhedskort.

Politiet fandt frem til, at den anholdte var en 45-årig mand fra Indien, der opholder sig ulovligt i landet, og manden er altså nu tilbageholdt af politiet, mens hans sag forelægges for Udlændingestyrelsen.