Mistænkes for fusk

Moské anklages for at snyde med støtte-kroner

Grimhøj-moskéen har gennem flere år fået udbetalt store beløb i offentlige tilskud til aktiviteter, som efter alt at dømme aldrig har fundet sted. Det skriver stiften.dk.

Aarhus Kommune har siden 1999 udbetalt mere end 1,3 millioner kroner til at støtte aktiviteter som fodbold, billard, bordtennis og sløjd for børn og unge i moskéen. Bestyrelsen for foreningen Lighed og Broderskab, som står bag, har skrevet under på, at aktiviteterne har fundet sted på adressen, men der eksisterer ingen faciliteter i eller ved bygningen.

- Det er fuldstændigt tåbeligt at tro, at der eksempelvis er spillet fodbold i den moské. Der er ikke skyggen af idrætsfaciliteter udendørs, og jeg kan garantere for, at der heller ikke er spillet nogen form for bold inde i bederummet. Der har heller ikke været hverken et værksted til sløjd eller et billardbord, fortæller en kilde, der ønsker at være anonym, til dagbladet BT.

Kritikken afvises af Fadi Abdallah, der er formand for foreningen Lighed og Broderskab:

- Vi har gennemført de aktiviteter, vi har oplyst om. Vi har bare gjort det andre steder. Vi har for eksempel brugt fodboldbaner ved skoler forskellige steder i kommunen, siger han til stiften.dk