Miss Danmark: Man skal tro på sig selv

Selvom Miss Danmark ikke tog Miss World-kronen med tilbage til Aarhus, kom hun ikke tomhændet hjem

01:05

Der var ikke sparet på gulvlange kjoler, gallamiddage og shows, da den aarhusianske Jessica Josephina Hvirvelkjær repræsenterede Danmark ved Miss World 2015 i Kina. Et tre uger lang eventyr, der har givet den 17-årige pige fra Risskov mange oplevelser, selvtillid og blod på tanden.

For selvom Miss Danmark Jessica Josephina Hvirvelkjær ikke vandt skønhedskonkurrencen, der er verdens største og ældste, var turen langt fra forgæves. Der er nemlig meget andet i det end glimmer og glamour.

Læs også Jessica fra Risskov deltog i Miss World: Vi er stolte af hende

- Jeg har det okay med, at jeg ikke vandt. Selvfølgelig håbede jeg, at jeg ville vinde, men alene oplevelsen har været det hele værd for mig. Alle de ting vi har oplevet, alle de personer jeg har mødt, og også min personlige udvikling gennem det hele, det vil jeg ikke give tilbage for noget, siger Jessica Josephina Hvirvelkjær, der til daglig går i 3.g på Aarhus Handelsgymnasium.

Vokset med oplevelserne i Kina

Miss World 2015 blev afhold i december måned i Sanay i det sydlige Kina, og 116 piger fra hele verden stillede op. Her var de indlogeret i tre uger, der kulminerede i det store finaleshow, som hvert år bliver transmitteret til to milliarder mennesker verden over. Og konkurrencen har været med til at forme en ny og forstærket Jessica Josephina Hvirvelkjær.

- Man skal tro på sig selv, og man skal bakke sig selv op, og man skal have tillid til sig selv. Og man skal bare huske, at man tit skal stå ved sin mening, selvom andre måske ikke er enige i, hvad man synes om et emne eller en ting. Så er det vigtigt at huske på, at bare fordi folk ikke er enige, så er det ikke nødvendigvis, fordi det ikke er rigtigt. Og det tror jeg helt bestemt er noget som jeg kan bruge videre i livet, siger hun.

Læs også Portræt: Miss Denmark tilbage i skolen

Undervejs var pigerne inddelt i mindre grupper og deltog i forskellige delkonkurrencer som sport eller catwalk, var på udflugter til blandt andet plejehjem eller fattige landbyer, eller var til gallamiddage med vigtige kinesere. Oplevelserne gjorde stort indtryk på Miss Danmark.

- Det her med at være omgivet af så mange forskellige kulturer og alligevel have den her respekt for hinanden, det er jeg sikker på, at jeg også vil få brugt, siger hun.

I videoen øverst i artiklen kan du se et udklip af historien om Jessica Josephina Hvirvelkjær og hendes tur til Kina.