Ministre kaldes i samråd om moské

Ministre skal svare på, hvordan ekstreme, islamiske holdninger kan bekæmpes, siger Socialdemokraterne

Hvordan kommer man forstokkede imamers ekstreme udlægninger af islam til livs?

Det skal integrationsminister Inger Støjberg (V) og justitsminister Søren Pind (V) nu redegøre for på et samråd, som Socialdemokraterne har indkaldt til.

Anledningen til samrådet er sagen om imamen Abu Bilal fra Grimhøjmoskeen.

- Har lyst til at jævne moskéen med jorden

I skjulte optagelser fra TV2 prædiker Abu Bilal blandt andet, at utugtige muslimer ifølge Koranens sharialov skal stenes eller piskes - ligesom muslimer, der forlader islam.

EKSTRA: SE VIDEOOPTAGELSERNE FRA MOSKEEN PÅ TV2.DK

- Vi kræver svar på, hvad regeringen har tænkt sig at gøre. En ting er at lukke moskeen, men hvis imamen bare flytter videre til den næste moské, hjælper det ikke særligt meget, siger retsordfører Trine Bramsen (S) til Ritzau.

Indsatsen skal styrkes

- Derfor vil vi have et meget klart svar på, hvad der kan tages af lovgivningsmæssige initiativer, og hvordan kan vi styrke vores myndighedernes indsats til at bekæmpe de her holdninger, siger hun.

Politiet ser nærmere på udtalelser

Optagelserne fra TV2 er ifølge tv-kanalen optaget i et lokale i Grimhøjmoskeen, hvor en gruppe kvinder og børn samles i en studiegruppe for at blive undervist i sharia.

- Hvis en ægteskabsbryder, enten mand eller kvinde, begår hor, så er deres blod halal, og de skal dræbes ved stening. Hvis hun er jomfru, så er straffen piskeslag, forklarer Abu Bilal blandt andet på optagelserne.