Ministre har besøgt det på stribe - nu er det meldt til politiet

Justitsminister efter justitsminister har besøgt det nu lukkede værested for at se, hvad der bliver gjort for at bekæmpe bandekriminalitet.

Justitsministre på stribe har besøgte det nu midlertidigt lukkede og politianmeldte UC Gadeplan og værested Kontaktstedet i Gellerup.

Senest var Mattias Tesfaye (S) der i juni måned for at blive klogere på kommunens og politiets arbejde med at bekæmpe bandekriminalitet. 

- Der er meget kloge embedsmænd i justitsministeriet, men jeg vil helst lytte til dem, der har fingrene i bolledejen, sagde justitsministeren dengang.

Men nu er det hæderkronede initiativ altså i søgelyset med mere negativt fortegn. 

Ved du noget? Tip os her

Tip os

Ingen detaljer

I hvert fald kom det tirsdag frem, at stedet er lukket, flere forhold politianmeldt og medarbejderne sendt hjem, mens politiet efterforsker. 

Der slipper dog ingen detaljer ud om anmeldelsen, men byrådsmedlem Gert Bjerregaard (V) kalder det efter en orientering onsdag "grænseoverskridende og voldsomt, hvad der er sket på stedet".

Østjyllands Politi fortæller heller ikke noget, men bekræfter, at der er modtaget anmeldelse i sagen. 

Justitsminister Mattias Tesfaye (S) besøgte Kontaktstedet i Gellerup i juni.

UC Gadeplan er et opsøgende team af opsøgende medarbejdere, som blandt andet også har deres gang på Kontaktstedet.  

De 12 medarbejdere er midlertidigt sendt hjem. Sociale forhold og beskæftigelse i Aarhus Kommune oplyser til TV2 ØSTJYLLAND, at de lige nu arbejder på at finde en løsning, så der igen kan være medarbejdere til de unge mennesker, som ønsker at gøre brug af tilbuddet. 

Justitsministeriet præsenterede i slutningen af august sit udspil til ny bandepakke.

Også Søren Pape, der var justitsminister indtil juni 2019, besøgte Gellerup i sin embedsperiode, og tidligere justitsminister Brian Mikkelsen har besøgt Kontaktstedet.