- Ministeren burde gribe ind

En menneskelig tragedie, mener V-politiker

00:56

1 af 2

Venstres folketingsmedlem Kim Andersen undrer sig kraftigt over, at justitsminister Morten Bødskov (S) ikke har grebet ind i udvisningssagen fra Viby.

- Det er kritisabelt, at justitsministeren ikke har grebet ind og undgået, at det har udviklet sig til en menneskelig tragedie, siger Kim Andersen til TV2 | ØSTJYLLAND.

Ingeniør fra Viby Kenneth Iversen har sammen med sin familie gennem måneder kæmpet for at undgå, at hans kone Yen Ngoc bliver smidt ud af landet.

Men trods flere udsættelser er alle muligheder nu udtømte, og Yen Ngoc må forlade landet med parrets seks måneder gamle søn, Kevin og en datter fra tidligere.

Parret bliver skilt ad, fordi Kenneth Iversen modtog revalidering efter en arbejdsulykke som maskinarbejder, og derfor må han ikke få familiesammenføring, selvom han i dag har uddannet sig til ingeniør, har fast arbejde og kan forsørge sin familie.

Til trods for massive politiske protester over en bred kreds i folketinget, har Morten Bødskov valgt ikke at gribe ind overfor udsmidningen. Han ønsker heller ikke at forsvare den lovgivning, han er med til føre ud i livet som minister.

I vanlig stil udtaler ministeres pressechef i dag til TV 2 | ØSTJYLLAND, at ministeren ikke ønsker at udtale sig i enkeltsager.

Se mere i videoen øverst på siden.