Minister under anklage for jobflytninger

Beskæftigelsesministeren bliver beskyldt for at flytte østjyske jobs til Holstebro for at lukke munden på utilfredse vestjyder.

Anklagerne mod beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) kommer efter beslutningen om at nedlægge de kommunale borgercentre og i stedet lave fem store centre flere forskellige steder i landet.

Beslutningen har været længe undervejs, men placeringen af dem var indtil i fredags hemmelig.

I Århus betyder det, at 60 pensions- og boligstøttemedarbejdere fremover får arbejdsplads i Holstebro.

- Det er lidt mærkværdigt, at der pludselig skal placeres en stor arbejdsplads i Holstebro, når de ikke fik et sygehus, siger Ilse Elgaard, tillidsrepræsentant for de HK-ansatte på boligstøttekontoret i Århus kommune.

Samme tanke har Viggo Thinggaard, formand for HK i Østjylland, tænkt:

- Dybest set tror jeg, at Venstre og statsminister Lars Løkke Rasmussen har en dårlig sag i forhold til Udkantsdanmark. Derfor vil man give dem nogle arbejdspladser, siger HK-formanden til P4 Østjylland.

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg afviser, at flytningerne sker for at komme de utilfredse vestjyder i møde. Det er til gengæld et forsøg på at få et Danmark i balance.

- Der, hvor vi har muligheden for at lægge arbejdspladser ud, da gør vi det. Og dette er en enstående mulighed for at gøre det. Det er ikke rimeligt, at alt skal ligge i nærheden af de store byer. Det er fair nok at flytte arbejdspladser fra Østjylland til Vestjylland, siger ministeren til P4 Østjylland.

Kilde: P4 Østjylland