Minister med nye SU-planer

Tvungen eksamen og støtte til 'fjumreår'

Da Uddannelsesminister Morten Østergaard (R) besøgte Aarhus Universitet mandag eftermiddag præsenterede han nye SU-tiltag, der skal få studerende hurtigere igennem uddannelsessystemet.

Uddannelsesminister Morten Østergaard (R) mødte en talstærk skare af studerende på Aarhus Universitet, da han skulle forsvare regeringens nye SU-planer om at skære i SU-støtten. Men ministeren startede med at præsentere nogle helt nye tiltag, der skal få de studerende hurtigere igennem uddannelsessystemet.

- Man skal gå i gang med en videregående uddannelse seneste to år efter en afsluttet ungdomsuddannelse - gør man det, så har man stadig ret et til års ekstra SU-støtte - det såkaldte fjrumreår.

Gør man det ikke, så har man kun ret til et halvt års ekstra SU-støtte.

Ministeren fortalte også, at regeringen vil have, at de studerende automatisk skal tilmeldes deres eksaminer. Som det hedder nu, skal man som studerende selv tilmelde sig, og så har man tre forsøg til at bestå. Men det skal altså være slut. Pointen med den automatiske tilmelding, er, at man vil have de studerende hurtigere igennem deres uddannelse.

Man er dog ikke tvunget til eksamen, hvis man er syg eller har andet lovligt fravær.

Planerne forventes at træde i kræft i 2015 eller 2016.