Minister kritiserer Aarhus for småjobs til langtidsledige

Beskæftigelsesministeren har bedt om en redegørelse fra Aarhus Kommune

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen langer i et brev ud efter Aarhus Kommune, som han mener bevidst forsøger at omgå reglerne, når det kommer til den såkaldte 225-timers regel.

 

Heri hævder ministeren, at Aarhus Kommune har tilbudt småjobs specielt til langtidsledige borgere, der er i risiko for at blive ramt af reglen og dermed trukket i kontanthjælp.

I nyhedsudsendelserne lørdag den 26. august bragte TV 2 ØSTJYLLAND et indslag om emnet. Heri nævnte TV 2 ØSTJYLLAND, at Rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse i Aarhus Kommune, Thomas Medom, har kaldt ordningen for en 'jobfinte'. Det er ikke korrekt. Det er kritikere af ordningen, der kalder det en 'jobfinte'. 

Rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse i Aarhus Kommune, Thomas Medom, er ikke i tvivl om, at kommunen har fulgt lovgivningen.
Rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse i Aarhus Kommune, Thomas Medom, er ikke i tvivl om, at kommunen har fulgt lovgivningen.

- Jeg blev meget overrasket over brevet. Vi har jo startet et forsøg med småjobs, som viser sig at kunne hjælpe nogen af dem, der har været arbejdsløse i længst tid i job, siger Thomas Medom, der er Rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse i Aarhus Kommune.

quote Ministeren først og fremmest skulle være optaget af, hvad der virker for at få de abejdsløse i beskæftigelse.

Thomas Medom, Rådmand, Aarhus Kommune

Måske på kant med loven

Beskæftigelsesministeren mener, at det kan være på kant med loven, da kommunen ikke må oprette job, der specifikt er rettet mod en speciel målgruppe.  

- Selvfølgelig skal vi følge loven. Det er jeg også fuldstændig overbevist om, at vi gør. Jeg synes, at ministeren først og fremmest skulle være optaget af, hvad der virker for at få de arbejdsløse i beskæftigelse, siger Thomas Medom (SF).

Ordning skal overholde loven

Ifølge Thomas Medom har over halvdelen af dem, der har haft korttidsansættelserne senere fået fast arbejde

- Det er godt, at folk kommer videre. Men det er jo ikke godt, hvis ordningen ikke overholder den lovgivning, vi har. Så kan man jo ikke sige, at vi har nogle gode resultater, men vi ser bort lovgivningen, siger Troels Lund Poulsen.

Ministeren har nu bedt om en redegørelse for at finde ud af, om Aarhus Kommune bryder loven eller ej.

80_percent

play Lystbådepladser bliver revet væk

Ikea Skejby Aarhus IKEA

Genåbningsglæde hos IKEA: Håber ikke alle kommer på tirsdag

LINE JENSEN, KUNSTIGE NEGLE

play Line elsker kunstige negle: Former dødsstjernen på din fingerspids

Silkeborg Højskole

Højskole bruger ny taktik: Fortsat kun et smittetilfælde

renovering

Danskerne vil bruge feriepenge på boligen - og det er et problem, siger eksperter

b14e5dad-b348-4b49-98bc-975d205c3617

Forskere har på rekordtid gjort banebrydende blodprop-opdagelse