Mindet på 40-års-dagen for Højbjergmordet

Marie Lock-Hansens familie samlet på Hestehavevej i Højbjerg på 40-årsdagen for det uopklarede mord.

Ca. kl. 10.45 i dag, lørdag d. 10. november, samledes en del af Marie Lock-Hansens familie, bl.a. niecer og en nevø, foran stikvejen ved Hestehavevej 2B i Højbjerg ved Århus. Det skete for at mindes deres moster, Marie Lock-Hansen, præcis på 40 års-dagen for det uopklarede mord.

Morderen ringede på døren præcis på det tidspunkt 40 år tidligere, og han skød og dræbte den 43-årige Marie Lock-Hansen og sårede hushjælpen Irma Frier Rasmussen, som overlevede og gav et fyldigt signalement af gerningsmanden. I dag, 40 år senere, er gerningsmanden dog endnu ikke fundet.

En del andre interesserede var ligeledes på gerningsstedet på årsdagen, bl.a. forfatteren Lars Rørbæk, der i fjor udgav bogen "Den usandsynlige morder" sammen med Jørgen Skovsted og som medio december udkommer med en ny bog om Højbjerg-mordet. Han fortæller om bogen:

"Den består af en række interviews med personer som har været tæt på hændelserne i Højbjerg. De fortæller ud fra vidt forskellige perspektiver og positioner, om hvordan det har været at være involveret i en drabssag - og om hvilke forestillinger de har haft om mordets baggrund. "

Bogen udkommer på Clemens Forlag d. 15. december 2007.

På 40-års-dagen udkom Århus Stiftstidende med tre sider i avisen om en ny teori om motivet for mordet.

Se mere om 40-årsdagen i TV 2 ØSTJYLLAND lørdag d. 10. november 2007 kl. 19.30.

3. afsnit i TV 2 ØSTJYLLANDs dokumentarserie "Højbjerg-mordet - 40 år efter" kommer mandag d. 12. november kl. 19.30.