Mindekoncert på Bamses fødselsdag

Kim Larsen, Peter Belli og en stribe andre danske sangere hylder den afdøde aarhusianske sanger

Var nogen i tvivl om Flemming Bamse Jørgensens enorme popularitet, mens sangeren fra Aarhus var i live, så har der efter hans død ikke været skyggen af tvivl.

119.000 danskere har siden nytårsnat, hvor sangeren døde i sit hjem i Egå, givet deres sympati til kende på Facebook-mindesiden "R.I.P. Flemming Bamse Jørgensen".

Hvis blot en brøkdel af de mange fans vil deltage i mindekoncerten på dagen, hvor han kunne være fyldt 64 år, bliver der rift om de cirka 3500 billetter til Nrgi Arena i Aarhus, skriver Århus Stiftstidende.

Til mindekoncerten vil en række af Bamses musikalske venner hylde den folkelige popsnedker. Kim Larsen, Anders Blichfeldt, Lis Sørensen, Jacob Haugaard, Peter Belli er blot nogle af de store navne fra den danske pop- og rockscene, der har sagt ja til at optræde gratis ved koncerten, som bliver overværet af Bamses nærmeste, hustruen Käte og børnene Theis og Tine.

Bamses Venner på scenen
Også Bamses tro følgesvende i orkestret Bamses Venner, Peter Bødker, Frank Thøgersen og Anders Lampe medvirker på scenen, ligesom der bliver genhør med det All Stars kor, som Bamse dirigerede til sejr i TV2s kordyst i 2009.

Flere navne vil blive føjet til listen på mandag, oplyser Bamses mangeårige ven og manager John Madsen, der har brugt den seneste uge på, at få alle aftaler i hus. Radio- og tidligere tv-vært Jørgen de Mylius bliver manden, der ved koncerten skal kæde de mange sange sammen.

- Det hele er tilrettelagt i samråd med familien, så vi får en koncert helt i Bamses ånd, siger John Madsen til Århus Stiftstidende.Billetterne til koncerten koster overalt i arenaen 250 kroner, og overskuddet fra koncerten går ligesom noget af omsætningen i barene til Diabetesforeningen og kræftsyge børn på Skejby Sygehus.

Billeter til mindekoncerten kan købes fra tirsdag 18. februar på Billetnet.

Kilde: Århus Stiftstidende