Mindehøjtidelighed: Lys og blomster på Store Torv

Østjyder samlet på Store Torv i Aarhus

01:30

1 af 2

Søndag eftermiddag klokken cirka 17.00 stimlede et par hundrede østjyder sammen på Store Torv i Aarhus for at mindes ofrene fra terrorangrebene i Paris fredag.

Mange østjyder havde taget blomster med til mindehøjtideligheden i det centrale Aarhus, som de to veninder, Simone Birk Wittorff og Mie Dalgaard, havde arrangeret. Én af dem var Anne Sofie Irene Østergaard.

- Man bliver helt rørt af stemningen her, hvor kirkeklokkerne også meget symbolsk ringer. Vi er allesammen i dyb sorg over det, der er sket i Frankrig, og jeg vil gerne bidrage og vise min respekt for ofrene, siger Anne Sofie Irene Østergaard, der er studerende i Aarhus.

Arrangør af mindehøjtidelighed: Håber, at mange vil støtte op

Også mange af de flere hundrede østjyder på Store Torv i Aarhus denne søndag havde taget lys med. Lysene blev brugt til at forme et stort og lysende hjerte midt i mørket.

- Det giver en følelse af samhørighed. Vi er alle sammen dybt berørte over det, der er sket i Frankrig. Og med den her mindehøjtidelighed kan vi få lov til at handle og bare gøre et eller andet i forhold til at vise, at vi gerne vil støtte op om ofrene og de pårørende, siger Anne Sofie Irene Østergaard.

Du kan se mere fra mindehøjtideligheden i videoen øverst på siden.