Millioner til nyt sejlsportscenter i Aarhus

Med et bidrag på 16 mio. kr. fra Nordea-fonden er budgettet så tæt på en realitet, at der er fuld fart på projektet

Foto: Sailing Aarhus

Nordea-fonden har blæst positiv vind i sejlene for visionen om et internationalt Sejlsportscenter midt på Aarhus Ø. Med et bidrag på 16 mio. kr. nærmer Fonden Aarhus Internationale Sejlsportscenter sig hastigt det beløb, som centeret er budgetteret til.

- Vi er utrolig glade for den flotte opbakning, vi har fået fra Nordea-fonden. Men nu venter der nogle måneders hårdt arbejde med færdiggørelse af projekteringen og lokalplanen og så selvfølgelig selve byggeriet, som, vi forventer, går i gang efter sommerferien 2016, siger bestyrelsesformand Hans Skou til TV 2 | ØSTJYLLAND.

I mål med budget

Sejlsportscenteret er projekteret til 72 mio. kr. I første omgang fik man tilsagn fra A.P. Møller Fonden på 36 mio. kr., og ved budgetforliget blev der udlovet anlægsmidler på 10 mio. kr. Med de nyligt tilkomne 16 mio. kr. fra Nordea-Fonden er der altså nu fundet 62 af de 72 mio. kroner.

-Nordea-Fondens bidrag var et meget vigtigt skridt i den rigtige retning, og vi er nu der, hvor vi er så komfortable, at vi er inden for skiven, og projekteringen løber som planlagt, siger Hans Skou til TV 2 | ØSTJYLLAND og fortsætter:

- Vi har stadig et par ansøgninger ude hos diverse fonde, og vi krydser fingre for, at der kommer positivt tilsagn. Og derudover har vi fået indføjet, at hvis ikke vi når det fulde projekteringsbeløb, så har vi mulighed for at låne 10 mio. kr. kommunalt.

Det 3.100 kvm store center er planlagt til at stå klar ultimo 2017, så det kan benyttes, når Aarhus er vært ved VM for samtlige olympiske bådklasser i 2018.