Milliondonation skal sikre hjælp til flere børn

Mobning, alkoholproblemer eller kærestesorger. Fremover bliver der mere hjælp til børn, der har brug for det.

Flere børn, der ønsker hjælp, skal have det. 

Derfor udvider Børns Vilkår sin tilstedeværelse i Aarhus ved at købe bygningen Æggepakkeriet ved Godsbanen. Det sker efter en økonomisk håndsrækning fra Salling Fondene på 10 millioner kroner.

Tilbage i 2019 åbnede Børns Vilkår en ny afdeling af Børnetelefonen i Frederiksgade i Aarhus, men nu er pladsen blevet trang for det voksende antal frivillige og faste medarbejdere. 

- Med Æggepakkeriet får Børns Vilkår en solid base i Aarhus med plads til endnu flere medarbejdere og frivillige kræfter, der kan hjælpe de mange børn og unge, der henvender sig til Børnetelefonen. Der skal lyde en stor tak for den flotte donation fra Salling Fondene, som har gjort købet muligt, siger Rasmus Kjeldahl, direktør i Børns Vilkår, i en pressemeddelelse.

Flere har brug for hjælp

Ifølge Børns Vilkår stiger antallet af børn, der får hjælp via Børnetelefonen. Men Børns Vilkår oplever også, at det ikke er alle børn, der kommer igennem til en rådgiver, når de ringer ind. 

Og lige netop det, skal det nye og større afdeling med plads til flere være med til at lave om på. 

Ifølge tal fra Børn Vilkårs hjemmeside havde de i 2021 samlet set 55.324 samtaler med børn og unge på Børnetelefonen.

Ring til Børnetelefonen

Med de nye rammer med plads til endnu flere håber Børns Vilkår også, at det kan være med til at lave flere initiativer for børn og unge i daginstitutioner, grundskoler og på ungdomsuddannelserne i Jylland.

Børns Vilkår overtager Æggepakkeriet den 1. august. Og med de nye rammer håber de, at der ved udgangen af 2025 er tilknyttet 300 frivillige og 30 faste medarbejdere. 

- Det er mig en stor glæde, at Salling Fondene med en donation til køb af Æggepakkeriet kan bidrage til udviklingen af Børns Vilkårs arbejde og på den vis være med til at gøre en forskel for alle de børn og unge, der har brug for hjælp, siger Jens Bjerg Sørensen, bestyrelsesformand i Købmand Herman Sallings Fond.

VIDEO: Vi var med, da Børnetelefonen i 2019 åbnede sin afdeling i Aarhus, der fungerer som centrum for aktiviteterne i Jylland. Du kan se indslaget fra november 2019 her.