Mikkel har siddet i kø i 21 timer for at få fingre i Ikea-tæppe

Mikkel Severinsen fra Grenaa har siden kl. 13 torsdag været i kø for at købe et specialdesignet tæppe fra Ikea. Han var langt fra alene.

00:24

VIDEO: Mikkel Severinsen (th.) har intet imod at sidde i kø i næsten et døgn for at få fat i et eksklusivt Ikea-tæppe.

Hvem gider at sidde i kø for at købe et tæppe fra Ikea? Ja, det er der åbenbart faktisk ret mange, som gerne vil. Fredag kl. 10 blev ni eksklusive tæpper designet af blandt andre den verdensberømte modedesigner og DJ Virgil Abloh sat til salg, og folk havde ligget i kø for at få fingre i et af dem.

Jeg er her for at tjene penge på et meget eksklusivt tæppe, som jeg vil sælge videre.

Mikkel Severinsen, Grenaa

En af dem i køen var 8. klasses-eleven Mikkel Severinsen fra Grenaa, som ved åbningen i den aarhusianske Ikea havde siddet i kø i hele 21 timer.

- Jeg er her for at tjene penge på et meget eksklusivt tæppe, som jeg vil sælge videre, sagde Mikkel Severinsen til TV2 ØSTJYLLAND.

Tæpperne er til salg for 2300 kroner stykket, og i Aarhus er der blot ni styk at hente. Den unge mand håber derfor på at kunne sælge det videre til en væsentlig højere pris.

Fra torsdag sad 12 i kø, og de blev således gjort opmærksom på, at det kun var ni af dem, der kunne få fingre i et af de mest sjældne tæpper designet af DJ Virgil Abloh.

Køen ved Ikea i Aarhus var lang fredag morgen.

30 sad i kø fra morgenstunden

- Det er de tæpper, der har været mest hype omkring. Kl. 9.30 i morges var der 30 i kø i alt, og de blev selvfølgelig også gjort opmærksom på vilkårene. En del af dem har så købt nogle af de andre tæpper, fortæller salgschef i Ikea Aarhus, Thomas Burian-Hansen, til TV2 ØSTJYLLAND. 

Den mest kendte af designerne er så Virgil Abloh, der især blandt det yngre publikum er populær. Han har samarbejdet med Kanye West og arbejder hos Louis Vuitton.

Thomas Burian-Hansen, Ikea Aarhus

Tæpperne er en del af konceptet Art Event hos Ikea, hvor det gøres tilgængeligt for flere at købe unikt kunst. Tidligere har det været billeder, og nu er det så tæpper, der sælges. 

- Den mest kendte af designerne er så Virgil Abloh, der især blandt det yngre publikum er populær. Han har samarbejdet med Kanye West og arbejder hos Louis Vuitton, lyder det fra Thomas Burian-Hansen. 

Læs også Elisabeth begik fejl i IKEAs scan-selv-kasse: Beskyldt for tyveri

Og det var angiveligt ikke så slemt at sidde i kø - i hvert fald ikke for den unge mand fra Grenaa - der havde en mulig kontantgevinst i tankerne.

- Det har været meget hyggeligt, der er en god stemning og Ikea har taget godt imod os. Det er meget godt, men lidt koldt, sagde Mikkel Severinsen.