Afstandskrav gør livet svært for barer: Kan ikke betale sig at åbne

Hvis afstandskravet på to meter ikke ændres, så kan det ikke betale sig for Michael Wilson at åbne sin pub, da han kun vil have plads til 10 gæster.

00:57

VIDEO: Michael Wilson ejer Old Cockney Pub i Aarhus og glæder sig over udsigten til at kunne åbne igen. Men kravene om afstand mellem gæsterne betyder, at det måske slet ikke kan løbe rundt for ham at åbne baren.

Snart vil lyden af snakkende gæster, klirrende glas og musik igen fylde værtshuse, barer og pubs landet over. For den 18. maj må beværtningerne igen åbne for gæster og lange fadøl og drinks over disken. 

Men selvom den nyhed i sig selv er positiv, så har pubejer Michael Wilson i Aarhus ikke armene over hovedet. 

Læs også Storcentre gør klar til genåbning

- Hvis der skal være to meters afstand, vil det give en masse udfordringer. Jeg tror ikke engang, vi vil tjene nok til bare at kunne dække huslejen på det tidspunkt, siger indehaver af The Cockney Pub i Aarhus Michael Wilson til TV2 ØSTJYLLAND.

Ikke nok til husleje

For som kravene fra sundhedsmyndighederne er lige nu, så kan det slet ikke løbe rundt at åbne for gæster. Simpelthen fordi der kun kan være 10 gæster, hvis reglerne om afstand skal overholdes. Og 10 gæster er langt fra nok til at dække udgifterne. 

I Norge har myndighederne valgt at lempe kravet om afstand, sådan at der nu kun behøver at være en meter imellem folk. Michael Wilsom håber, at noget lignende vil ske i Danmark. 

- Hvis vi kunne komme ned på en meters afstand, ville det hjælpe meget. Det ville faktisk hjælpe utrolig meget, siger Michael Wilson.

Fra 18. maj må Michael Wilson igen skænke fadøl til gæsterne på pubben.

Ændrede retningslinjer

Sundhedsstyrelsen arbejder i øjeblikket på en opdatering af sine retningslinjer. Det oplyste styrelsen lørdag til Ritzau. 

Hvilke af de efterhånden velkendte anbefalinger om at vaske hænder, hoste i ærmet, undgå kram og holde to meters afstand, der bliver justeret på, vil Sundhedsstyrelsen på nuværende tidspunkt ikke løfte sløret for. 

Læs også Storesøster slog lillebror og skaffede 115.000 til corona-forskning

Men både i Norge og i Tyskland er kravet om afstand mellem folk i det offentlige rum mindre end i Danmark. I Norge skal der være 1 meter imellem folk og i Tyskland 1,5 meter. 

På The Cockney Pub i Aarhus krydser ejer Michael Wilson fingrene for, at de nye retningslinjer vil gøre livet nemmere for ham. Og så glæder han sig som et lille barn til det bliver d. 18. maj.

- I can’t wait. I can’t wait, smiler han.